România a ajuns pe locul şapte în topul pe creşterea economică la nivelul UE, ţara noastră înregistrând un avans de 4,1%, potrivit ultimelor cifre Eurostat, în al treilea trimestru al acestui an.

Economia României a înregistrat un avans de 4,1%, în al treilea trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit ultimelor cifre Eurostat, fiind a şaptea creştere economică la nivelul UE.

Articolul continua dupa recomandari

Ţările care au avut o creştere economică mai mare decât România, în trimestrul al treilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sunt Malta (+7,9%), Polonia (+5,7%), Letonia (+5,3%), Ungaria (+5,2%), Slovenia (+5%) şi Slovacia (+4,5%).

Cele mai mici creşteri le-au înregistrat Italia (+0,7), Germania (+1,2%), Franţa (+1,4%), Marea Britanie (+1,5%), Belgia (+1,6%) şi Suedia (+1,7%).

Institutul Naţional de Statistică a confirmat estimările publicate la jumătatea lunii noiembrie, referitoare la creşterea de 4,3%, pe serie brută, a economiei româneşti în al treilea trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.