Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a făcut precizări, în prinvința dobânzilor, în cazul persoanelor care aleg să-și suspende plata ratelor la credite.

El a explicat că dobânzile vor fi reeșalonate după perioada de suspendare, în așa fel încât beneficiarul să nu simtă un efort financiar imediat.

Articolul continua dupa recomandari

"Ce se întâmplă cu dobânzile. În momentul în care a trecut perioada de suspendare și dacă trebuie să plătești imediat rata mărită cu suma dobânzilor. Nu se va întâmpla acest lucru, articolul 4 stipulează că dobânda datorată de debitor corespunzătoare sumelor scandente a căror plată este suspendată se capitalizează la soldul creditului existent. Deci, se vor adăuga creditului, dar se reeșalonează pe toată durata creditului. Deci, efortul nu va fi foarte mare imediat, pentru a plăti această sumă, cu excepția creditelor ipotecare, pentru care se plătește eșalonat până la un maxim de 5 ani. Aplicarea Ordonanței se va face după publicarea normelor de implementare, în maxim 15 zile de la intrarea în vigoare a acestei ordonante. Săptămâna viitoare vom fi gata cu aceste norme. Am lucrat foarte mult la ele", a spus Cîțu.