Românii care pun ban pe ban îşi pot cumpăra apartamente la promoţie. Dezvoltatorii oferă reduceri considerabile pentru cei care îşi achită locuinţa integral, cu bani gheaţă. Astfel, un apartament de două camere situat central poate fi mai ieftin chiar şi cu 8.000 de euro. Prin această metodă, dezvoltatorii încasează banii imediat şi scapă de birocraţia din sistemul de credite.

Într-un complex rezidenţial din Capitală, preţurile încep de la 29.000 de euro pentru o garsonieră şi depăşesc 50.000 de euro pentru un apartament cu trei camere. Costurile, însă, scad cu 5% pentru cine plăteşte locuinţa cu bani gheaţă.

Articolul continua dupa recomandari

Până când va fi gata construcţia, putem strânge bani ca să achităm locuinţa integral, ne recomandă dezvoltatorul.

Alţi dezvoltatori oferă reduceri şi mai mari pentru clienţii care achită locuinţa cu bani gheaţă sau integral. De până la 10%. Vorbim despre apartamente în blocuri abia ridicate sau aflate încă în construcţie. Oferte sunt din belşug la Târgul Naţional Imobiliar care are loc, în aceste zile, în Capitală.

Un apartament de două camere în Sectorul 3 al Capitalei costă în jur de 80.000 de euro. Asta dacă este achiziţionat printr-un credit de tip Prima Casă. Acelaşi apartament, cu o suprafaţă de 56 de metri pătraţi, costă, cu plata cash, cu 8.000 de euro mai puţin.

Reduceri există şi pentru locuinţele de lux.

”Pentru penthouse-ul nostru de 402.000 de euro avem un discount de 12.000 de euro pentru cei care plătesc integral”, explică Olga Salomia, reprezentantul unui dezvoltator imobiliar.

La un credit imobiliar, timpul de aşteptare este între trei săptămâni şi o lună. Cu Prima Casă, dezvoltatorul poate încasa banii abia după trei luni.

O altă soluţie pentru cei care nu au toţi banii pentru locuinţă este să plătească un avans mai mare. Cei care achită peste 25% primesc o reducere de câteva mii de euro.