În ultimele decenii, autoturismele au devenit, peste tot în lume, cel mai utilizat mijloc de transport, maşinile fiind destinate transportului de oameni sau de mărfuri.

Primul automobil, cel cu motor cu abur, a fost creat în 1769, iar ulterior au apărut maşinile cu motoare cu ardere internă, pentru funcţionarea acestora fiind folosit combustibil lichid. După aproape un secol au apărut autoturismele cu motor electric. Foarte rapid, industria se dezvoltă, mai ales după Al Doilea Război Mondial. În această perioadă existau, la nivel mondial, peste 500.000 de maşini. Evoluţia rapidă a utilizării automobilelor face ca în 2007 producţia anuală mondială să fie de peste 70.000.000

Articolul continua dupa recomandari

Dacă ne referim la maşina proprietate personală, pe lângă costurile de transport, trebuie să luăm în calcul şi costul pentru achiziţionarea diferitelor piese care se defectează sau a cauciucurilor. Şi cum fiecare şofer ştie că schimbarea cauciucurilor nu înseamnă doar mai multă siguranţă, ci şi o investiţie pentru mai mulţi ani, toţi suntem atenţi să găsim cele mai avantajoase oferte.

Specialiştii recomandă ca pentru a circula în condiţii de siguranţă să schimbăm cauciucurile odată cu creşterea temperaturilor la peste 7 grade Celsius, înlocuindu-le pe cele pe care le-am folosit iarna cu anvelope de vară.

Dacă în ceea ce priveşte cauciucurile de iarnă contează ca acestea să fie utilizate dacă ninge sau dacă sunt temperaturi scăzute, lipsa lor fiind sancţionată de poliţişti, referitor la anvelopele de vară trebuie să ştim că acestea oferă o mobilitate mai bună la viraje, un contact perfect cu drumul şi, totodată, reducerea distanţei de frânare, acesta fiind practic punctul forte al cauciucurilor de vară.

Diferenţa între cauciucurile de vară şi cele de iarnă constă în compoziţia chimică şi în caracteristicile tehnice. Anvelopele de vară pot rezista temperaturilor ridicate, fiind necesar ca acestea să nu aibă striaţii şi cauciucul să fie dur.

Deşi am fi tentaţi să reducem costurile şi să nu schimbăm toate anvelopele, specialiştii atrag atenţia că dacă cele două tipuri de cauciucuri sunt folosite împreună pot afecta performanţele maşinii.

Standardele prevăd ca pentru anvelopele de vară profilul minim să fie de 1,6 milimetri, fiind recomandat însă ca la 3 milimetri adâncime rămasă căii de rulare să fie schimbate, fiind preconizate dificultăţi în condusul maşinii.

Dacă atunci când ninge suntem amendaţi dacă nu ne echipăm maşina cu anvelope de iarnă, lucrurile nu stau la fel atunci când vine vara. Putem folosi cauciucurile de iarnă însă acest lucru presupune o cheltuială în plus pentru noi, întrucât din cauza căldurii acestea se vor uza mai rapid, fiind necesară schimbarea lor.

Dacă sunteţi şoferi, trebuie să verificaţi în permanenţă starea anvelopei, fie singur, fie la un service. Anvelopa uzată poate influenţa negativ performanţele de frânare, fiind, aşadar, necesară înlocuirea.

Cum să alegem cauciucurile de vară

În primul rând, pentru alegerea cauciucurilor de vară trebuie să ţinem cont de tipul maşinii şi de caracteristicile, precum şi de infrastructură şi aglomeraţie.

Cauciucurile de vară de calitate trebuie să aibă stabilitate, eficienţă la frânare, aderenţă şi demaraj bune. Cum toţi ne gândim la costuri, recomandată este o investiţie care să se amortizeze în timp pentru că dacă produsele sunt de calitate şi le folosim corespunzător, le vom putea utiliza vreme îndelungată. Astfel, contează raportul calitate preţ, precum şi necesităţile proprietarului.

Dacă aveţi nevoie de recomandări cauciucuri de vară, oferta Acvila România cuprinde o gama variata de anvelope vară premium, precum si anvelope de vară ieftine pentru toate tipurile de autovehicule.