După votul britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană, potrivit avocatului Gheorghe Piperea, ratele la creditele “Prima Casă” se vor dubla.

“Pentru a se ajunge la situaţia în care leul să nu se devalorizeze, va trebui să se mărească dobânzile. Prima care se va mări va fi dobânda interbancară ROBOR. Eu cred că în foarte scurt timp, Roborul nu va ajunge la 3% cum preconiza domnul Ionuţ Dumitru, care e preşedintele Consiliului Fiscal, cred că va ajunge la 5-7%(...). Ratele la “Prima Casă”, care în momentul de faţă sunt sustenabile de către un salariat la stat cu un salariu de 2.000 de lei, nu vor mai fi sustenabile întrucât se vor dubla peste noapte”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Articolul continua dupa recomandari

Totodată, ca urmare a ieşirii Marii Britanii din UE, vor fi introduse vize de călătorie, se vor scumpi produselor importate din Marea Britanie, mulţi imigranţi români îşi vor pierde locurile de muncă, bursele pentru studenţii români vor fi eliminate, precum şi accesul la tratamente medicale în Marea Britanie.

sursa: antena3.ro