Ești antreprenor sau freelancer și ai biroul acasă? Dacă nu ți-ai dat seama până acum, ar trebui să conștientizezi că lucrul de acasă te expune la nenumărate pericole. Când muncești în propria locuință nu trebuie să te păzești doar pe tine, ci este nevoie să ai grijă și de obiectele pe care le folosești în activitatea ta.

Află, mai jos, ce să faci dacă vrei să-ți protejezi propria persoană și bunurile când lucrezi de acasă.

Articolul continua dupa recomandari

Instalează un sistem de securitate

Cel mai bun lucru pe care îl poți face astfel să ai grijă de tine și de bunurile din locuință ar fi să îți instalezi un sistem de securitate. Un astfel de sistem ar trebui să includă următoarele: alarmă bazată pe senzori de mișcare montați în interiorul locuinței, ușă metalică modernă (prevăzută cu un mecanism complex de închidere), camere de supraveghere care să monitorizeze non-stop ceea ce se întâmplă în exteriorul casei și un interfon de calitate (audio și video). Sistemul de securitate ar trebui completat cu un contract încheiat o cu o companie de pază și protecție. De asemenea, este important angajații respectivei firmei de pază și protecție să poată ajunge în doar câteva la tine acasă, în cazul cazul în care cineva încearcă să pătrundă neinvitat în locuință.

Activează sistemul de securitate

Degeaba îți instalezi un sistem performant de securitate în locuință dacă nu-l activezi de fiecare dată când pleci de acasă. Chiar dacă ți poate părea ciudat, să știi că mulți oameni care au sisteme de alarmă acasă nu le folosesc așa cum trebuie alegând, din comoditate, să se expună la pericole foarte mari. Ar fi bine, pentru tine și bunurile tale, să acționezi sistemul de alarmă ori de câte ori pleci de acasă, chiar și dacă îți părăsești locuința doar pentru câteva minute.  

Stai cu ușile închise

De fiecare dată când lucrezi de acasă, asigură-te că ușa de la intrare și ferestrele locuinței sunt încuiate. Când aerisești încăperea în care lucrezi este important să nu pleci, nicio secundă, din ea, deoarece se poate întâmpla să te trezești cu niște musafiri nepoftiți la tine în casă.

Separă munca de acasă

În cazul în care ai multe întâlniri de serviciu la tine acasă, în fiecare zi, invită-i pe partenerii tăi, pe clienți și pe colaboratori doar în biroul tău din locuință. Ideal, biroul tău ar fi bine să aibă o intrare separată fată de intrarea în locuință.