Retenția angajaților se numără printre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă angajatorii în momentul de față, dinamica pieței forței de muncă fiind într-o continuă schimbare. Pe lângă provocările din fiecare zi, managerii sunt nevoiți acum să găsească soluții pentru a-și păstra angajații buni cât mai mult timp. Condițiile de la locul de muncă, nevoia de a evolua pe plan profesional, dorința de a câștiga mai mult sunt doar câteva dintre motivele pentru care foarte multe persoane aleg să-și dea demisia și să-și caute un alt job.

Pe de altă parte, sunt foarte mulți angajatori care au înțeles că, atâta vreme cât oamenii care lucrează pentru ei sunt mulțumiți, și munca lor va fi satisfăcătoare. La final, câștigul este de ambele părți: angajații continuă să evolueze în cadrul firmei, iar compania merge bine, având rezultate notabile.

Articolul continua dupa recomandari

Cum reușesc însă unii manageri să își motiveze angajații timp îndelungat? În cele ce urmează, analizăm câteva dintre cele mai bune metode prin care poți reduce fluctuația personalului, atrăgându-i în firma ta pe cei mai buni specialiști în domeniu.

Oferă-le măriri de salariu, bonusuri, prime

Oricât de pasionat ar fi de ceea ce face în cadrul companiei, un angajat nu va rămâne prea multă vreme pe același salariu, mai ales dacă are randament foarte bun. Tocmai din acest motiv, la un anumit interval de timp (de exemplu, o dată pe an sau o dată la șase luni), ar trebui să faci o evaluare a angajaților tăi și da, să iei în calcul posibilitatea unor măriri de salariu. Asta, bineînțeles, dacă firma le poate suporta.

Dacă o astfel de măsură nu este posibilă, te poți gândi și la alte stimulente financiare pentru ei, la resurse care nu vor implica niște costuri suplimentare prea mari pentru tine (la polul opus, mărirea salariului unui angajat implică taxe și impozite mai mari pentru angajator). O variantă bună ar putea fi oferirea unor tichete de masă, caz în care angajatorul este scutit de taxe și de contribuții la stat, beneficiind de o deductibilitate de 100% pentru sumele acordate. Acestea pot fi imprimate pe hârtie sau pot veni sub forma unui card de masă, fiind un beneficiu financiar semnificativ pentru angajați.

De asemenea, pentru a-i motiva să-și facă treaba cum trebuie de fiecare dată, poți recurge la politica bonusurilor de performanță. Sunt multe firme care își recompensează angajații cu prime, comisioane sau bonusuri în funcție de rezultatele obținute, aceasta fiind o metodă care îi stimulează pe angajați să dea întotdeauna tot ce au mai bun la locul de muncă.

Încurajează echilibrul între viața personală și viața profesională

Statul la birou peste program este în continuare o practică des întâlnită în rândul angajaților, un fenomen de care tot mai mulți încearcă să se ferească în momentul de față. De cele mai multe ori, overtime-ul nici nu este plătit și nici nu asigură acoperirea volumului de muncă, așa cum se crede. După câteva ore de lucru, productivitatea și capacitatea de concentrare a angajaților scad semnificativ, ceea ce înseamnă că această practică nu rezolvă nici pe departe problemele existente la birou.

În schimb, ceea ce poți face pentru angajații tăi este să discuți cu ei despre modalitățile prin care ei pot deveni mai eficienți în timpul programului normal de lucru. Oferă-le instrumentele necesare pentru a se organiza mai bine (tool-uri pentru măsurarea timpului alocat pentru fiecare task, aplicații și soft-uri cu ajutorul cărora să poată comunica mai ușor etc.), creează-le un mediu de lucru care stimulează productivitatea (investește într-un mobilier de birou de calitate, în spații în care se pot retrage pentru a lucra în deplină liniște), ia în calcul și posibilitatea de a-i lăsa să lucreze de-acasă sau dintr-un alt loc în anumite zile (dacă fișa postului o permite), pentru a mai schimba peisajul.

În felul acesta, munca zilnică nu li se va mai părea o rutină copleșitoare și vor putea da un randament bun în mod constant, fără ca asta să le afecteze timpul liber sau viața personală.

Arată-le întotdeauna că sunt apreciați

Companiile în care oamenii sunt întotdeauna pe primul plan sunt cele care au de câștigat cel mai mult, așa că foarte important este să pui și bazele unei culturi organizaționale benefice pentru angajați. Comunică întotdeauna transparent cu ei, prezintă-le obiectivele firmei, explică-le de ce ar trebui făcute lucrurile într-un anumit fel, care este scopul final. Nu uita să punctezi de fiecare dată rolul lor în toată această schemă, pentru că fiecare dintre ei contribuie la atingerea obiectivelor.

Mai mult decât atât, încearcă să te consulți cu cei care lucrează ori de câte ori ai ocazia, pentru că pot vedea lucruri care ție îți scapă sau pot avea idei cu adevărat inovatoare. Faptul că le acorzi atenție și că nu îi tratezi ca pe niște simpli executanți ai unor sarcini va conta enorm pentru ei și îi va determina să se implice pe termen lung în dezvoltarea companiei.

Acestea fiind spuse, retenția angajaților este una dintre principalele provocări ale managerilor din ziua de azi, însă problema poate fi rezolvată cu ușurință atâta vreme cât există o comunicare deschisă și oportunități de creștere pentru ambele părți implicate.  

Sursa foto: Shutterstock.com