O copilărie fericită include, fără doar şi poate, foarte multă joacă! Pentru că cei mici simt nevoia să alerge şi să îşi petreacă timpul afară, tu îi poţi ajuta. Dacă nu ai mult timp liber pentru a merge în parc alături de copii, ai şansa de a crea un loc de joacă, chiar în curtea casei. Ai un teren sau o grădină? Profită de aceste spaţii, pentru a amplasa un tobogan, o trambulină sau de ce nu, o piscină, ideală pentru zilele de vară. Avantajele unui loc de joacă pentru copii în curtea casei sunt numeroase, dar trebuie să ai în vedere siguranţa celor mici, investind în echipamente accesibile şi materiale potrivite, pentru a-ţi pune în practică ideile.

Iată 5 sfaturi utile pentru realizarea unui loc de joacă sigur, destinat micuţilor!

Articolul continua dupa recomandari

Groapa de nisip, ideală pentru zilele de vară

Vezi 6 imagini în Galerie

O primă idee de amenajare a unui loc de joacă în curte este groapa de nisip. Aici, cei mici se pot distra în voie, alături de găletuşele şi formele preferate. Vei avea nevoie doar de câţiva saci de nisip, pentru a transforma curtea casei într-o plajă superbă, unde te poţi relaxa, alături de copii. Marginea pavajului pe care îl alegi trebuie să fie moale, pentru a elimina riscul ca cei mici sa se loveasca. Optează pentru cauciuc sau alte materiale moi, ideale în astfel de situaţii. Dacă spaţiul nu îţi permite să faci o groapă de nisip de dimensiuni mari, nu te îngrijora. Poţi cumpăra lădiţe pentru nisip, pe care le găseşti la orice magazin de specialitate. Acestea vin în tot felul de forme şi culori, de la broaşte ţestoase până la scoici, indicate pentru copiii sub 3 ani.

Trambulina, zonă de recreere în curtea casei

Vezi 6 imagini în Galerie

Pentru copiii mai mari de 5 ani, trambulina reprezintă locul special de relaxare. Aceasta trebuie să includă, întotdeauna, plase de protecţie, confecţionate din materiale dure şi rezistente. Pentru un plus de confort, alege o trambulină cu scăriţă, care îi va ajuta pe cei mici să se urce uşor. Fiindcă majoritatea trambulinelor suportă o greutate mare, de până la 150 kg, te poţi juca şi tu alături de copii, avându-i tot timpul sub supraveghere. Prin sărituri, cei mici se vor distra şi îşi vor consuma energia iar tu te poţi bucura de timp de calitate, în compania lor.

Toboganul, accesoriul preferat al copiilor

Vezi 6 imagini în Galerie

Dacă toboganul era primul lucru la care copiii mergeau atunci când îi scoteai în parc, de ce să nu le amenajezi unul, chiar în curtea casei? Cu siguranţă aceştia vor aprecia şi vor dori să se joace cât este ziua de lungă. Îl poţi construi chiar tu sau poţi alege să îl cumperi gata făcut, la preţuri accesibile. Din plastic sau lemn, toboganul le va pune la dispoziţie copiilor suficient spaţiu pentru desfăşurare. Este indicat să îi supraveghezi în timp ce se joacă, deoarece, deşi materialele sunt rezistente, există riscul de accidentare, la contactul cu pământul.

Mini-piscina, alegerea perfectă pentru zilele toride

Vezi 6 imagini în Galerie

Piscina gonflabilă amplasată în aer liber, este visul fiecărui copil, în zilele toride de vară. Te poţi juca alături de ei, folosind animăluţele preferate din cauciuc, în timp ce vă bucuraţi de vremea frumoasă. O astfel de investiţie va înlocui cu succes o zi la piscină şi va arăta minunat în curtea casei tale.

Căsuţa în copac, metodă ideală de relaxare

Vezi 6 imagini în Galerie

Cu toţii ne-am dorit, la un moment dat, o căsuţă în copac. Dacă ai o curte sau o grădină mare, îi poţi ajuta pe cei mici să se retragă într-un loc de poveste. Pe lângă faptul că vei schimba aspectul curţii, căsuţa din copac va fi o bucurie pentru toată familia, în serile de vară. Dacă eşti îndemânatic, o poţi construi chiar tu, folosind materiale rezistente. Pentru un plus de siguranţă, este indicat să apelezi la specialişti, care vor construi căsuţa din copac în cel mai scurt timp, pentru ca cei mici să se poată juca, în voie.  

Acum că ai aflat cât de simplu este să amenajezi un loc de joacă în curte, nu îţi rămâne decât să pui în aplicare sfaturile prezentate. Indiferent dacă alegi piscina gonflabilă sau căsuţa complexă din copac, cei mici se vor distra pe măsură, exact ca într-un parc de distracţii!