Criza forţei de muncă va aduce salarii mai mari. Este rezultatul unui studiu făcut de o platformă de recrutare. Cine se va angaja în următoarele două luni are şanse să câştige şi cu 20 de procente mai mult decât dacă s-ar fi angajat pe aceeaşi poziţie, la începutul anului.

Angajatorii promit mai mulţi bani pentru viitoarele joburi scoase la concurs. Şi nu sunt puţini patronii care declară acest lucru. 64% dintre reprezentanţii firmelor spun că vor creşte semnificativ salariile. Între 5 şi 20 de procente vor fi măririle salariale, astfel, dacă sunteţi în căutarea unui loc de muncă, acum ar fi momentul să acţionaţi.

Articolul continua dupa recomandari

De ce vin firmele cu astfel de oferte? Este simplu. Nu au suficienţi angajaţi, iar locurile de muncă s-au înmulţit. Potrivit studiului realizat de o platformă de recrutare, acum, pe piaţă sunt cu 60% mai multe joburi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe şi cu cea mai mare concurenţă sunt posturile din domeniul vânzărilor, respectiv şase mii, ingineria vine din urmă cu trei mii de locuri de muncă disponibile apoi sectorul IT cu aproape 2400.

Specialiştii spun că în perioada următoare vor mai fi scoase la concurs joburi care presupun munca la birou dar şi locuri de muncă pentru muncitori calificaţi. 24% dintre angajatori spun că vor recruta şi oameni dispuşi să muncească part time.