Cei care nu şi-au planificat vacanţa pentru vara aceasta pot face adevărate economii. O spun jurnaliştii britanici, care au întocmit o listă a celor mai frumoase destinaţii pentru cei care au un buget limitat. Turcia, Bulgaria şi Spania sunt în vârful clasamentului. 

Familiile care caută oferte pe ultima sută de metri pot opta pentru Turcia, este cea mai ieftină destinaţie. Potrivit jurnaliştilor de la The Telegraph, staţiunea Marmaris are cele mai bune preţuri în raport cu calitatea şi serviciile oferite. Aici, mâncarea poate ajunge la 10 lire pe zi, de persoană. Iar, pe lângă plajele frumoase, turiştii pot vizita Parcul Naţional Marmaris şi o serie de ruine antice.

Articolul continua dupa recomandari

O altă opţiune este chiar litoralul Mării Negre. Locul doi în clasamentul britanicilor îl ocupă staţiunea Sunny Beach din Bulgaria. Turiştii care au vizitat destinaţia spun că sejururile sunt ieftine iar mâncarea este gustoasă şi proaspătă.

De cealaltă parte a continentului, locul trei al destinaţiilor a fost ocupat de Coasta del Sol din Spania. În ciuda faptului că turismul a explodat în ultimii ani în regiunea odată liniştită din Andaluzia, preţurile nu au crescut foarte mult, localnicii sunt primitori, iar peisajele sunt spectaculoase.

La polul opus, cele mai scumpe destinaţii în vara aceasta sunt Nisa, Ibitza şi localitatea Sorrento din Italia.