Proiectul de buget pe 2019 va fi aprobat marți de guvern, anunță Ministrul de Finanțe. În aceeași zi, va fi trimis Parlamentului, a mai spus Eugen Teodorovici.

Ministrului de Finanțe a anunțat calendarul aprobării bugetului pe 2019.

Articolul continua dupa recomandari

„Marţi este propunerea de a discuta şi a aproba în Guvern bugetul. Pe data de 5 seara, după-amiaza, va fi trimis în Parlament bugetul. Temerile înţeleg că există, dar sunt nejustificate. Dacă punem prea mult, de ce punem prea mult. dacă punem prea puţin, de ce punem prea puţin“, a declarat Teodorovici, la Digi 24.

Ministrul a calificat bugetul drept unul revoluționar.

„Este o alocare financiară care sprijină foarte mult sectoare precum sănătatea şi educaţia. Este prima oară după revoluţie când nu mai suntem obligaţi să asigurăm sume de transfer de la bugetul de stat către zona de pensii. Este iarăşi efectul acelei măsuri extrem de bune pe care Guvernul a adoptat-o: transferul de contribuţii de la angajator la angajat”, a adăugat el.

Eugen Teodorovici a anunţat că ordonatorii principali de credite vor trebui să primească aprobare de la Ministrul Finanţelor pentru fiecare cheltuială, iar dacă nu se conformează vor fi amendaţi. Proiectul de buget pe 2019 a fost publicat pe 31 ianuarie, cu o întârziere de 2 luni.

Sursa: News.ro