Moş Nicolae este gata să împlinească milioane de dorinţe. Însă până să umple cu daruri ghetele copiilor cuminţi, ajutoarele lui au umplut magazinele cu jucării. Anul acesta, păpuşile de colecţie şi seturile de construcţie se regăsesc cel mai des pe lista de dorinţe. Dacă bucuria copiilor este nelimitată, bugetul are limitele lui. Între 100 şi 250 de lei a alocat moşul pentru fiecare familie. 

Cuminţi sau nu, copiii şi-au pregătit şi ghetele, şi listele cu dorinţe. Acum rămâne ca şi ajutoarele Moşului să se ridice la înălţimea pretenţiilor. Pe ultima sută de metri, mulţi părinţi şi-au dat întâlnire cu moş Nicolae în magazinele de jucării.  

Articolul continua dupa recomandari

Anul acesta, peste 70 la sută dintre copii vor primi dulciuri, arată un studiu recent. Iar pe lângă ciocolată ori bomboane, jumătate vor găsi în ghete şi jucării, iar peste 40%  - îmbrăcăminte. Sunt şi cazuri - puţine, ce-i drept - în care moşul va aduce bani în loc de cadouri.

MĂDĂLIN VOICU, reprezentantul unui magazin de jucării: În primul rând păpuşi. Fetele. Băieţii au cumpărat roboţei, figurine, o gamă variată.

Nouă din zece orăşeni s-au transformat anul acesta în ajutoarele lui Moş Nicolae. Cei mai mulţi au dat pe cadouri între 100 şi 250 de lei. Pentru o treime dintre ei, bugetul a ajuns la 500 de lei, în timp ce doar 15% au depăşit această sumă. 6 la sută s-au limitat la cadouri sub 100 de lei. 

Ce cadouri dau românii:

70,4% - dulciuri

48,2% - jucării

41,7% - îmbrăcăminte

2% - bani

Sursa: Mednet Research

Buget pentru Moş Nicolae:

43,9% - 100 - 250 de lei

32,8% - 250 - 500 de lei

16,8% - peste 500 de lei

6,5% - sub 100 de lei

Sursa: Mednet Research

Cumpărăturile au fost făcute, iar ghetele lucesc aliniate. Totul este pregătit pentru venirea Moşului.