Hong Kong a devenit cel mai scump oraş din lume pentru expaţi. Şi Bucureştiul a fost inclus în clasament. Capitala a urcat cinci locuri faţă de anul trecut. Asta înseamnă că preţurile nu au făcut decât să crească. 

Cosmopolit, colorat şi vibrant, oraşul-port Hong Kong a revenit pe primul loc în topul celor mai scumpe metropole pentru expaţi. Anul trecut se situase pe locul al doilea, după capitala Angolei. Transportul, chiria, alimentele, hainele şi aparatura casnică au preţuri pe care ţi le poţi permite doar cu un salariu consistent. De exemplu, o garsonieră din centrul oraşului se închiriază cu cel puţin 2.000 de dolari.   

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, mai bine de un sfert dintre străinii din Hong Kong au declarat venituri de peste 200.000 de dolari pe an. Doar 15% din populaţia planetei ajunge să aibă astfel de câştiguri. Salarii mai mari, dar şi şansa de a avansa în carieră rămân motivaţii puternice pentru a munci peste hotare.

Bucureşti urcă 5 locuri în top

Tokyo este al doilea cel mai scump oraş, după nivelul de trai. În capitala Japoniei, alimentele au preţuri de bază aproape duble faţă de Berlin sau Madrid. În top urmează Zurich, cel mai mare oraş din Elveţia. 

Iar... Bucureştiul se află pe locul 176 dintre cele peste 400 de metropole analizate.

Capitala României este mai ieftină decât Atena, Budapesta şi chiar Sofia.