Oraşele Bucureşti şi Braşov se regăsesc într-un top al celor mai ieftine destinații turistice alcătuit de Forbes pentru anul 2017. 

Acest clasament, în care figurează Bucureștiul și Brașovul, este realizat pe baza unor idei de excursii exotice și accesibile, venite din partea unor experți în călătorii.

Articolul continua dupa recomandari

Iată care sunt TOP 10 cele mai ieftine destinații de călătorie în 2017:

1. Vietnamul de Nord

Vietnam reprezintă o destinație binecunoscută pentru cei care nu dispun de un buget generos, însă zona aflată la nord de Hanoi, de-a lungul graniței cu China, este deseori trecută cu vederea de turiști. Experții Forbes susțin că acest lucru nu ar trebui să se întâmple deoarece tocmai în Vietnamul de Nord se află ''cele mai senzaționale peisaje'', dar și o cultură ce merită cunoscută.

Cazarea poate costa între 10-15 dolari pe noapte, dar poate fi găsit adăpost și în dormitoare comune, contra a 5 dolari. Un fel de mâncare costă între 0,5 — 2 dolari, iar transportul nu este mai mult de câțiva dolari între orașe, însă o variantă și mai ieftină este închirierea unei motociclete.

2. Bișkek, Kârgâzstan

Cu 93% din teritoriu constituit din munți și cu o istorie și o cultură de mii de ani, Kârgâzstanul este una dintre cele mai spectaculoase și subestimate țări din lume, se arată în topul Forbes.

Capitala Bișkek este un centru incredibil pentru explorarea Asiei Centrale, cu rămășițe ale Drumului Mătăsii, precum turnul Burana, aflat în apropiere, și oportunități minunate de drumeție în peisajul montan.

Cazarea în oraș costă circa 15 dolari pe noapte, iar o masă bună începe de la 2 dolari. Cazarea într-o iurtă tradițională, cu două mese incluse, costă circa 20 de dolari de persoană.

3. Lisabona, Portugalia

Lisabona oferă o combinație de muzee, clădiri istorice, muzică eclectică, viață de noapte, piețe și cafenele, totul într-o atmosferă arhaică. Cazarea costă în jur de 30 de dolari.

4. Seul, Coreea de Sud 

Seul este o metropolă fascinantă, în care abundă infrastructura super tehnologizată, zgârie-nori moderni, clădiri istorice, cu o mare populație de expați și mâncare tradițională delicioasă, la prețuri mici.

5. București, România 

''Cu o arhitectură de câteva secole, Bucureștiul prezintă o varietate interesantă de vechi și nou'', scrie Forbes. Publicația recomandă turiștilor care ajung în capitala României — un ''oraș în dezvoltare'' — să viziteze numeroasele muzee, cimitire și situri istorice, neuitând să recomande și viața de noapte, dar și mâncarea bună și ieftină.

6. Cape Point, Africa de Sud 

Cape Point este locul în care pot fi văzuți pinguinii africani, dar și cel în care se află celebrele Boulder Beach și Parcul Național Cape Point. În acest cel mai sud-vestic punct din Africa se poate ajunge în cadrul unei excursii de o zi organizată din Cape Town cu autobuzul. În schimbul a 35 de dolari, această excursie de o zi nu trebuie ''sărită'' în 2017.

7. Creta, Grecia 

Cea mai mare plajă din Grecia, Creta, este destinația perfectă pentru cei care sunt în căutare de petreceri la preț mic, insula găzduind o varietate de cluburi și restaurante, cu prețuri accesibile, dar și plaje idilice. Există o varietate de posibilități de cazare la prețuri mai mici decât în zone mai cunoscute, precum Atena sau Santorini, mai arată sursa citată.

8. Palawan, Filipine 

Filipine devine o destinație din ce în ce mai căutată în 2017, scrie Forbes. Palawan este locul în care ''magia se menține, mai puțin atinsă și mai liniștită'' în comparație cu locurile populare ca insula Boracay. În Palawan pot fi admirate peisaje diverse și ''cea mai frumoasă viață acvatică din țară'', tocmai bună pentru scufundări și explorarea sistemelor de peșteri subacvatice.

9. Burleigh Heads, Queensland, Australia 

Pe fondul slăbirii puterii dolarului australian, destinațiile din Australia au devenit mai accesibile ca oricând, mai scrie sursa citată care menționează că prețurile la biletele de avion au scăzut, la fel și cele la cazare, la tururi organizate și la mâncare. La acestea se adaugă frumusețea naturală a plajelor și a parcurilor naționale, dar și clima subtropicală, cu 300 de zile cu soare pe an.

10. Porto, Portugalia

Porto este al doilea cel mai mare oraș din Portugalia, având prețuri accesibile la cazare, mâncare și la bilete la muzee și tururi organizate. Pot fi vizitate centrul istoric ce datează din anul 300 î.Hr, inclus în patrimoniul UNESCO, portul, lăcașuri de cult din secolul al XII-lea, străzile în pantă pline cu baruri ''hipster'' și cafenele.