Sevil Shhaideh, social-democrata propusă de PSD pentru funcţia de prim-ministru, este în prezent consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Are un apartament în Constanţa şi alte trei în Damasc, Siria.

La capitolul bani, conturile şi depozitele bancare sunt în valoare de 423.817 lei şi 167.004 lei.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, în declaraţie figurează un împrumut acordat în nume personal de 20.000 de euro, dar şi un credit la bancă în valoare de 60.000 de lei, scrie Agerpres.

Primul loc de muncă al Sevilei Shhaideh a fost la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, ca analist programator, unde a lucrat între anii 1987 - 1991. De acolo, a plecat la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa, unde a fost manager de sisteme informatice până în 1993.

S-a angajat mai apoi la Consiliul Judeţean Constanţa. De asemenea, între 2007 şi 2012 a fost şi coordonator în cadrul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, ocupându-se, printre altele, de elaborarea amendamentelor cu privire la actele normative ce reglementează administraţia publică locală.

În 2015, Sevil Shhaideh a fost numită secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în perioada în care ministru era Liviu Dragnea. După demisia acestuia din funcţia de ministru, Sevil Shhaideh a preluat prerogativele sale, conducând Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din mai până în noiembrie 2015.

La învestirea în funcţia de ministru, ea a jurat pe Coran.