Ministerul Sănătății susține că nu poate confirma sau infirma faptul că fostul ministru Nicolae Bănicioiu ar fi primit informări de la Serviciul Român de Informații în care să fi fost menționat numele companiei Hexi Pharma.

Potrivit MS, informările SRI pe care le primește un ministru sunt la cel mai înalt nivel de clasificare din instituția respectivă și numai ministrul are acces la acestea.

Articolul continua dupa recomandari

“În ceea ce privește acțiunile de control efectuate de Corpul de control al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, a existat una singură în anul 2015, care s-a desfășurat în perioada 9.02.2015 — 13.02.2015. Această acțiune era prevăzută în planul anual de control și a avut următoarele tematici: verificarea activității economico-financiare în perioada 1.01.2014 — februarie 2015, verificarea modului de încasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate, validate și invalidate de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București în perioada 01.01.2013 — februarie 2015, verificarea modului de încadrare cu personal și acordarea sporurilor, verificarea respectării condițiilor igienico-sanitare în unitatea sanitară, alte aspecte considerate relevante”, a precizat MS.

Conform sursei citate, Corpul de control nu a verificat produse ale companiei Hexi Pharma, problema nefiind trecută în acțiunile tematice.

sursa: AGERPRES