Excursii exotice, abonamente la sală şi mai multe zile libere! Sunt dorinţele angajaţilor din România, care devin porunci pentru angajatori. În plină criză a forţei de muncă, patronii fac tot posibilul să-şi păstreze salariaţii, dar nu este o misiune tocmai uşoară. Cel mai recent studiu arată că tot mai mulţi români sunt nemulţumiţi la serviciu şi chiar intenţionează să-şi schimbe locul de muncă.

Anul nu a început prea bine în sectorul muncii. Oriunde întrebi, dai de câte un angajat nemulţumit.

Articolul continua dupa recomandari

Un studiu realizat de una dintre cele mai mari platforme online cu oferte de joburi confirmă nemulţumirile salariaţilor români.

Doi din cinci angajaţi se declară complet nefericiţi la serviciu. Şi 10 la sută dintre ei se gândesc chiar să şi caute ceva mai bun în afara ţării. Cei mai mulţi, din pricina salariului.

Stagnarea profesională, atmosfera neprietenoasă, dar şi şefii dificili sunt alte motive de nemulţumire.

Am întâlnit însă şi angajaţi fericiţi. Sunt românii care sunt răsplătiţi constant de angajatori. Ana Maria, de exemplu, spune că se consideră o norocoasă.

De câteva ori pe an, colegii pleacă împreună să experimenteze locuri şi activităţi noi. În pachetul de beneficii sunt incluse plimbări cu balonul, croaziere pe yacht sau şedinţe de echipă în destinaţii exotice.

Compania, una dintre cele mai puternice pe piaţa dermato-cosmeticelor, a învăţat că un angajat mulţumit înseamnă un angajat eficient.

ADINA MĂNĂILĂ, manager comunicare: Simt că sunt apreciaţi, că munca lor contează şi că sunt răsplătiţi. nu suntem doar nişte piese într-un puzzle. Avem teambuildinguri foarte antrenate, în Dubai Republica Dominicană, Bali, Indonezia.

Pe lângă vacanţe, românii şi-ar mai dori de la angajatori un program flexibil sau posibilitatea de a lucra de acasă, dar şi reduceri la diverse cluburi sau clinici.