Alertă şi pentru românii cu credite în moneda europeană. Astăzi, leul a fost din nou îngenuncheat. Cursul de schimb leu-euro este la mai puţin de un ban de pragul de 4,7 lei. De altfel, în utimele două săptămâni, aproape în fiecare zi vorbim despre un nou record. 

Moneda europeană creşte de la o zi la alta. Banca Naţională a României a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4 lei si 69 de bani pentru un euro. Așadar suntem la doar un pas de un curs de 4 lei şi 70 de bani pentru un euro.

Articolul continua dupa recomandari

De la începutul anului moneda euro a început bată record după record. Primul pe data de 9 ianuarie, apoi în fiecare zi a mai depăşit câte unul. În total, vorbim de șapte niveluri record, dacă îl luăm în calcul şi pe cel de azi.

Pentru români, noul prag atins de moneda europeană însemnă cheltuieli mai mari. Chiriile, facturile de telefonie, dar şi alimentele vor fi mai scumpe din cauza creşterii euro. Totodată, vor fi afectaţi şi românii cu rate în euro sau cei care doresc să îşi cumpere o locuinţă.

Desi sunt fluctuații normale la început de an, analiștii spun că o altă explicație este și atacul de la începutul anului al guvernatorului BNR Mugur Isărescu față de măsurile impuse de Guvern în domeniul bancar - taxa pe activele bancare. Guvernatorul a spus că taxa este doar o trăsnaie a Guvernului.