Accesorizarea e foarte importantă pentru orice persoană, bărbat sau femeie. Atunci când vorbim despre ceasuri, accesorii care pot ieși foarte ușor în evidență, acestea trebuie asortate de fiecare dată la moment și ținută.

Nu poți merge la un festival cu un look casual și având un ceas elegant la încheietura mâinii, așa cum nu poți purta la o ținută office, într-o ședință importantă în firmă un ceas sport, când tu ești la sacou și cămașă.

Articolul continua dupa recomandari

6 greșeli pe care trebuie să le eviți când îți alegi ceasul potrivit:

1. Atenție la mărime

Înainte de a te hotărî asupra unui model pe care vrei să îl cumperi, e important să îți îndrepți atenția spre cureaua ceasului. Dacă acesta nu poate sta fix pe încheietură, îți va juca pe mână și, dincolo de faptul că nu va fi tocmai confortabil, acest joc ar putea să îi provoace daune pe termen mediu, din cauza riscului de a suferi mereu șocuri pe parcursul unei zile. În același timp, alege un model care se potrivește cu încheietura și stilul tău. Un cadran prea mic pentru o încheietură mare ar putea arăta cel puțin ciudat. La fel, în cazul în care cadranul este excesiv de mare există riscul să nu îl poți purta în orice context și nici să nu poți scăpa de momentele neplăcute când îl vei lovi de alte obiecte tari.

2. Ceasul de ocazie și ceasul de toate zilele

Când investești bani într-un ceas, trebuie să știi când vei dori să-l folosești. Există modele de ceas spectaculoase pentru orice fel de ocazie, numindu-le, mai simplu, ceasuri de toate zilele, dar și ceasuri pentru momente speciale, pe care le vei purta de doar câteva ori pe an. Un ceas argintiu cu o curea neagră din piele poate fi alegerea ideală pentru orice ocazie, atât pentru momente mai speciale, cât și pentru utilizarea la muncă.

3. Unde îl porți

Mulți cred că ceasul trebuie purtat numai la încheietura mâinii stângi, însă acest lucru este complet fals. Mulți aleg să îl țină acolo pentru că în general vorbim despre persoane care au dreapta ca mână de bază și nu vor ca un ceas să îi încurce. Ceasul poate fi purtat la ambele încheieturi la fel de bine, așa că nu căuta cumva un model pentru un anumit tip de încheietură, pentru că nu există așa ceva.

4. Cum potrivești ceasul formal

Una dintre greșelile de evitat atunci când vorbim despre un ceas formal este nepotrivirea acestuia, în cazul doamnelor, cu o brățară sau un colier. Acesta trebuie să fie mereu în ton cu alte elemente din vestimentația și accesorizarea de moment. În cazul domnilor, ceasul trebuie să meargă de minune cu butonii de la cămașă.

5. Ceasul sport în contextul greșit

Nu va merge niciodată la costum, așa că nu te gândi să îți cumperi unul pentru birou. Un ceas sport este potrivit pentru condus, vacanțe, activitate sportivă sau timp liber și se potrivește cel mai bine cu îmbrăcămintea casual.

6. Ceasul ca bijuterie

Nu toate modelele de ceasuri pot fi considerate și bijuterii. Ne referim aici, desigur, în cazul doamnelor care caută să se accesorizeze pentru un eveniment special. Pot folosi în acest caz un ceas cu cadran mare și elemente strălucitoare, pentru a atrage cu adevărat atenția.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Victoria Chudinova