Dacă vrei să vizitezi Turcia în această vară, este extrem de important să știi ce piese vestimentare să iei cu tine în bagajul de călătorie, pentru că temperaturile specifice verii și cultura acestei țări impun o serie de reguli vestimentare. De aceea, astăzi îți vom explica detaliat câteva secrete de stil importante, extrem de utile pentru sejurul în Turcia și care îți vor oferi confortul dorit.

Pentru că Turcia este o țară preponderent musulmană, este important să respecți codul vestimentar impus, în cazul în care vrei să vizitezi o moschee, însă nu trebuie să uiți nici de hainele mai lejere, dacă vrei să mergi seara la o plimbare în stațiune, sau să te retragi în sala de sport, pentru câteva zeci de minute de mișcare. Așadar, iată care sunt cele mai importante 5 piese vestimentare ce nu trebuie să lipsească din bagajul tău, pentru excursia din Turcia:

Articolul continua dupa recomandari

Eșarfă

Foarte multe excursii opționale din Turcia includ destinații turistice specifice acestei țări musulmane: moscheile. Dacă vrei să vizitezi aceste lăcașuri de cult, este extrem de important sa respecți regulile vestimentare impuse femeilor, așa că trebuie să adaugi în bagajul tău de vacanță câteva eșarfe și bluze care să îți acopere umerii. Cămășile sunt extrem de confortabile, așa că îți recomandăm să alegi cu grijă un material de calitate pentru o astfel de piesă, ce permite o aerisire optimă, în cele mai călduroase zile din această vară. Bumbacul și inul sunt răspunsul perfect.

Sandalele

Nu trebuie să îți lipsească sandalele din acest sejur, cu cât mai confortabile, cu atât mai bine. Pentru că vara în Turcia, temperaturile pot depăși cu ușurință pragul de 30°C, trebuie să te simți mereu confortabil, fie că este zi sau noapte. Mai mult decât atât, indiferent de încălțămintea pe care o alegi pentru aceasta vacanță, tine minte un lucru extrem de important: sandalele tale trebuie să fie incredibil de comode. Fie că te plimbi seara pe faleza stațiunii, fie că îți petreci un prânz întreg în Marele Bazar, picioarele tale trebuie să se bucure de un confort sporit.

Costumul de baie

Pentru că nu te poți duce vara în Turcia fără să te bucuri de luxul oferit de stațiunile de pe litoral, costumul de baie este una dintre cele mai importante piese din bagajul tău. Apa caldă a mării și nisipul fin de pe plajele stațiunilor din Turcia te așteaptă să te bucuri de cele mai călduroase zile de vacanță, alături de cei dragi. Știai că dacă alegi drept destinație de vacanță regiunea Incekum Alanya, ai parte de cele mai multe zile cu soare din întreaga Turcie? Mai mult decât atât, cazarea in Alanya, Turcia este extrem de ofertantă, iar tu te poți bucura de servicii de lux, puse la dispoziție de cele mai bune hoteluri din regiune.  

Rochiile

Extrem de importante pentru un sejur într-o țară atât de călduroasă precum Turcia, rochiile îți vor oferi atât libertate de mișcare, cât și confort. Dacă ne gândim și la serile frumoase pe care le vei petrece, alături de cei dragi, eleganța este încă un motiv pentru care să pui cât mai multe rochii în bagajul tău. La fel cum spuneam și mai devreme, alege doar materiale ușoare, de vară, ce permit o aerisire excelentă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Echipamentul sportiv

Pentru că foarte multe hoteluri de pe litoral includ și facilități de petrecere a timpului liber în sala de fitness, nu strică să pui în bagaj și echipamentul tău de sport. Mai ales dacă ții la silueta ta, continuitatea exercițiilor fizice este extrem de importantă chiar și în vacanță. Hotelurile de lux din stațiuni precum Antalya, Belek, Side, Kemer sau Incekum Alanya oferăa o gamă completă de servicii SPA & Fitness, pentru absolut toate gusturile. După ce te-ai bucurat de o repriză binemeritată de cardio, o sesiune de masaj în hammam este absolut un răsfăț pe care îl meriți.

Ține cont de toate aceste reguli vestimentare, atunci când vrei să vizitezi însorita Turcie, bucurându-te în același timp de cea mai frumoasă vacanță, alături de cei dragi.