În calitate de manager, una dintre cele mai mari responsabilități este de a inspira angajații companiei să devină pe zi ce trece o versiune mai bună a propriei persoane. Dacă acest lucru va fi implementat cu succes, toată echipa dvs. nu numai că va fi mai motivată și mai eficientă, dar va fi și mai fericită la locul de muncă. O adevărată piatră de încercare, în special pentru noii manageri, este de a descoperi echilibrul dintre răspunderile pe care această poziție de conducere le presupune și timpul destinat îndeplinirii propriilor task-uri.

Atingerea potențialului maxim al angajaților poate fi obținut prin diverse metode și poate fi transmis prin mijloace eficiente de comunicare. Iată tot ce trebuie să știți despre îmbunătățirea și creșterea productivității angajaților la locul de muncă.

Articolul continua dupa recomandari

1. Puneți-le la dispoziție cea mai bună tehnologie

Oamenii petrec adesea ore întregi rezolvând sarcini care ar putea foarte ușor să fie automatizate. Programele și echipamentele moderne fac diferența nu numai în rândul salariaților, ci și în modul în care compania este percepută. Economisiți timp și efort utilizând tehnologii precum soft-ul ERP, care oferă o experiență inegalabilă pentru compania dvs. atunci când vine vorba de piața de prestări servicii contabile, salariale sau gestiune la un raport preț-calitate excepțional.

2. Optimizați timpul de lucru

Ce modalitate mai bună există ca membrii personalului să-și structureze ziua pentru a le permite să-și atingă obiectivele zilnice? Furnizați fiecărui angajat un plan de activitate pe ziua, săptămâna sau luna respectivă și încurajați-i să întocmească o listă pentru a se asigura că task-urile au fost îndeplinite la timp cu succes, rezultând în cele din urmă performanță.

3. Comunicarea trebui să fie cu adevărat autentică

Abordați o manieră sinceră și clară în exprimare în timpul discuției cu personalul dvs. Oferiți-le informații într-un mod simplu și concis. Puteți câștiga încrederea angajaților dacă dialogul va fi construit pe verosimilitate.

4. Colectați feedback

Creșterea productivității angajaților nu este doar despre a oferi feedback, ci și de a primi. Creați un mediu care să îi facă pe angajați să se simtă confortabil în a-și împărtăși nemulțumirile legate de oamenii și mediul în care lucrează. Această politică vă va ajuta să rezolvați orice conflict înainte de a deveni problematic.

5. Oferiți un program de training avansat

Un angajat mai bine pregătit va fi un angajat mai productiv. Cu o pregătire eficientă, angajatul își va înțelege mult mai bine îndatoririle și va face mai puține greșeli. De asemenea, membrii echipei dvs. se vor simții mai încrezători, vor lua decizii din mers și se vor simții mai valoroși la locul de muncă.

6. Elaborați un sistem de recompense

Puteți oferi bonusuri în funcție de numărul departamentelor din companie, stabilind obiective pe care  personalul va trebui să le îndeplinească pentru a intra în posesia recompensei. La sfârșitul lunii, înmânați bonusul celor care au atins targetul stabilit ulterior. Acest ritual va îmbunătății productivitatea angajaților prin crearea unui mediu competitiv.

7. Țineți dezbateri pentru a procesa lecțiile învățate

Desfășurarea unei sesiuni de dezbatere cu echipa dvs. în urmă finalizării unui proiect vă va ajuta să identificați repede și ușor aspectele care au urmat întocmai planul prestabilit, precum și greșelile sau resursele pierdute.

8. Minimizați distragerile

Distragerile au puterea de a întrerupe productivitatea, fiind totuși prezente în viețile noastre într-o varietate bogată de forme. Atunci când concentrarea este întreruptă, poate dura până la 23 de minute pentru a o restabili complet. Unele pot fi ușor de controlat; de exemplu, puteți scapa de lumini, muzică sau alte instalații care scot persoanele din starea de lucru.

9. Organizați excursii de team-building

Activitățile de team-building oferă o oportunitate excelentă de a renunța la rutină. În același timp, poate fi o alternativă din punct de vedere al costurilor, comparativ cu majorarea salariilor, în încercarea de a implica oamenii mai mult în activitatea lor din cadrul firmei.

10. Lăsați-i să utilizeze social media

Unii angajați apelează la rețelele social media în timpul pauzei, alții le folosesc pentru a găsi inspirație sau pentru a căuta informații pe care să le încorporeze în muncă. Dacă rețeaua de la birou nu permite accesarea aplicațiilor de socializare, angajații ar putea să-și îndrepte atenția asupra telefoanelor personale, ceea ce ii va face neproductivi.

11. Atribuiți poziții de conducere celor care lucrează din greu

Dacă permiteți angajaților șansa de a dobândi abilități și experiență de conducere, acest lucru va aduce beneficii întregii companii și va oferi angajaților un sentiment profund de realizare și de îndrumare în propria lor carieră.

Toate strategiile prezentate pentru a crește productivitatea angajaților la locul de muncă garantează rezultate. Nu uitați însă faptul că schimbările necesită timp de acomodare. Va trebui să fiți răbdător și perseverent pentru a ajunge la scopul final al procesului de îmbunătățire a muncii și dedicării personalului firmei.