De zece luni, o fetiţă de nici doi ani s-a transformat dintr-un copil vesel într-o mică pacientă al cărei trup este devastat de convulsii. O febră mare, investigaţii medicale care spuneau că totul e bine, tratamente aplicate fără ca părinţilor să li se explice de ce şi pentru ce i-au distrus Nataliei sănătatea.

De aproape un an, printre lacrimi și revoltă, părinții luptă să își recapete fetița cea veselă. Copila are encefalită autoimună și tratamentul făcut în ţară, mai mereu altul, nu o ajută aproape deloc. Natalia a primit acceptul unei clinici din Turcia şi trebuie să ajungă acolo la analize amănunțite.

Articolul continua dupa recomandari

Vă rugăm ca printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 să contribuiți la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau sa Ajut" din care va fi ajutată Natalia dar si alti copii.

În martie anul trecut, fetița a făcut febră 38 cu 4. Antitermicele nu au reușit să scadă temperatura prea mult. După trei zile de boală…

Crina Florea, mama Nataliei: A început să aibă probleme cu piciorușul drept, nu mai dorea să îl miște, să îl pună jos, să se sprijine de el.

Investigațiile medicale nu au arătat nimic în neregulă. La o săptămână de la declanșarea febrei, Natalia a fost dusă de urgență de părinți la spital.

Crina Florea, mama Nataliei: Am ajuns la spital, când am pus-o pe pat la spitalul Petrolul, atuni a început prima convulsie. Starea continua să se agraveze, făcea convulsii mai dese, nu mai mânca. Au băgat-o la oxigen și au început un tratament, nu știu ce pentru că nu ni s-a spus ce fel de tratament I s-a început, pentru ce.

La insistențele părinților, Natalia a fost transferată la Spitalul Marie Curie din Capitală. Imediat cum ajuns acolo, la Terapie Intensivă, Natalia a intrat în comă. Iar medicii i-au pus diagnosticul de encefalită acută și i-au dat șanse de supraviețuire de 50 la sută. Natalia a depășit coma dar a rămas cu urmele bolii care epuizează.

Crina Florea, mama Nataliei: A trebuit să o alimentăm strict pe sondă, nu mai mânca deloc pe guriță, nu mai stătea în funduleț, nu mai ținea capul, nu mai prindea obiecte cu mânuțele, nu mai făcea nimic.

Stabilizată de medicii de la Marie Curie, Natalia a mai trecut prin două spitale din București și a început tratamentul cu imunoglobulină. Rezultatele nu doar că nu au fost bune. Au fost mai proaste. Așa că părinții au decis să caute salvarea fetiței în străinătate.

Crina Florea, mama Nataliei: Am luat legătura cu o clinică din Turcia, ne-a acceptat să mergem la ei, contra cost, normal. Prima data pentur investigații, strict pentru investigaii.

Tatăl Nataliei:Vor începe o schema de tratament după ce analizează acele investigații pe care le vom face, după cele cinci zile pe care le vom petrece acolo.

Crina Florea, mama Nataliei: Ar fi tratamentul cu imunoglobulină care nu s-ar mai schimba de la o lună la alta, ar fi același în fiecare lună și ar ajuta-o mai mult, nu ca la noi când se schimbă în fiecare lună tipul de imunoglobulină, ia unul, e foarte agitate, la celălalt face mai multe convulsii, mai multe crize epileptice.

Pentru Natalia, analizele din Turcia, și apoi tratamentul, chiar pot fi salvarea.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut". Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei o putem ajuta pe Natalia dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Natalia. Orice suma conteaza!