Pentru Maria, o fetiță de cinci ani și patru luni din Severin, acest an poate însemna șansa la viață independentă, la mers și la vorbire. Fetița suferă de paralizie cerebrală și tratamentele de recuperare pe care le face de la un an de viață nu dau rezultate. Singura speranță ca Maria să poată păși și să nu mai depindă de mama ei vine din Statele Unite, acolo unde unul dintre cei mai buni neurochirurgi pediatri ai lumii o așteaptă pe fetiță la operație. Așa că, printr-o donatie de 2 euro la numarul de sms 8848 alimentati fondul de solidaritate al campaniei "Vreau sa Ajut" din care va fi ajutată Maria dar si alti copii.

Pentru Cornelia Radomirovic , a doua sarcină, cu Maria, a decurs normal până la un punct. Apoi a ajuns la spital cu hemoragie. Era în Austria, acolo unde trăiește tatăl Mariei și fostul soț al Corneliei.

Articolul continua dupa recomandari

Medicii care au luat-o în grijă i-au dat să aleagă: trăiește ea sau trăiește copilul pe care îl poartă. Iar Cornelia a ales fără ezitare viața copilului. Spre uimirea doctorilor, au trecut cumpăna și mama și bebelușul. Bucuria a fost, însă, scurtă.

CORNELIA RADOMIROVIC, mama Mariei: Totul a decurs bine, la naștere a respirat singură, totul a fost normal după care, la șapte luni jumate au început să îmi spună că vor apărea probleme, că nu va putea merge pe viitor, că nu va putea fi un copil ca ceilalți. După analzie, controale îndelungate, mi s-a zis că are parapareză spastică.

Și din clipa aceea, Maria a fost iar legată cu un cordon ombilical imaginar de mama ei. Cornelia Radomirovic gravitează în jurul fetiței non-stop: o îngrijește, o duce la toate terapiile cunoscute pentru copii cu paralizii cerebrale, luptă pentru ca Maria să aibă o viață bună.

CORNELIA RADOMIROVIC, mama Mariei: Are 4 ani și 4 luni de când face terapii continuu, fără să dea rezultate. Am sperat că o vor ajuta totuși să meargă.

VERONIKA RADOMIROVIC, sora Mariei: Eu, ca soră a Mariei, mi-aș dori enorm de mult să pot să ies cu ea în parc, să mă joc cu ea și să nu mai fie așa respinsă de copii. Copiii, unii, n-o acceptă deloc, evită să stea cu ea, fug de ea.

CORNELIA RADOMIROVIC, mama Mariei: E boala care își pune amprenta, picioarele au început să se strâmbe de la genunchi în jos, la ora actuală are dureri.

Durerile sunt efectul spasticității dar Maria ar putea scăpa de dureri și ar putea merge singură. Doar că pentru asta ar trebui să ajungă și ea în Statele Unite la operații, asemenea altor copii din campania Vreau sa ajut a Fundației Mereu Aproape.

CORNELIA RADOMIROVIC, mama Mariei: În noiembrie, pe 2 noiembrie, domnul doctor Park a fost la București, a consultat-o pe Maria. După controlul din noiembrie, domnul doctor a constatat că trebuie și la gambe alungire de mușchi, între genunchi și gambe, plus SDR. Costurile sunt enorme. Deci, operațiile sunt 56 de mii de euro. De asta am recurs la Fundația Mereu Aproape, apelez la toți oamenii cu suflet.

Cum o putem ajuta pe Maria

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut". Sau, sunand la numerele afisate pe ecran, din reteaua Telekom, reteaua de telefonie fixa. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei Vreau sa Ajut. Puteti dona trei, cinci sau zece euro. Din fondul de solidaritate al campaniei o putem ajuta pe Maria dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Maria. Orice suma conteaza!

Donații pentru Maria

SMS 8848:

Suma alocata cauzei este de 2 Euro.

Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament.

In retelele Telekom Romania Mobile si Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului.

Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

TELEKOM, RETEAUA DE TELEFONIE FIXA:

0 900 900 303: 3 euro/apeL

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

Conturi Fundatia Mereu Aproape:

CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU