Un băieţel de nici şase ani din Bucureşti munceşte în fiecare zi ca să poată merge. Născut prematur şi ţinut în incubator, Luca a ieşit din spital cu paralizie cerebrală, dar cu o uriaşă voinţă să trăiască. Şi să stea, într-o bună zi, pe picioare, fără ajutor. Face kinetoterapie în fiecare zi şi acum este cu sufletul la gură, căci trebuie să meargă la operaţii în Statele Unite.

Vorbeşte cu încredere despre cum va fi el după intervenţiile chirurgicale şi speră să adune banii de care are nevoie. Pentru că împreună am dăruit şi altor copii mersul şi bucuria independenţei, vă rugăm să ne unim iar forţele! Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de sms 8848 să contribuiţi la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi ajutat Luca, dar şi alţi copii.

Articolul continua dupa recomandari

Luca are cinci ani și opt luni, este vesel, comunicativ și deja foarte înțelept. La el, înțelepciunea nu a venit o data cu vârsta ci cu boala și, mai ales, cu dorința de a o învinge.

Carmen Trotea, mama lui Luca: Luca a aparut pe lume prematur, la varsta de 30 de saptamani. Cu probleme respiratorii pentru care a stat la incubator trei saptamani

Avea un kilogram și jumătate și o nevoie mare de oxigen, de grijă și de iubire.

Carmen Trotea, mama lui Luca: După câteva luni am început să ne dăm seama că Luca nu evolua într-un ritm normal, așa cum evoluează un copil de obicei

Când Luca a împlinit două luni, a fost dus de părinți la investigații medicale amănunțite. Diagnosticul a fost crunt și a deschis calea anilor de kinetoterapie zilnică. Copilul avea patru luni când a făcut primele exerciții. Le face și astăzi.

Carmen Trotea, mama lui Luca: Luca nu are în memoria creierului lui o imagine în care el merge. El numai prin repetiție poate să ajungă la acest nivel unde se chinuie sa nimereasca trepteși el, în primul rând, luptă împoriva spasticității, împotriva încordării și să-și dobândească un echilibru, să învețe pas cu pas cum tebuie să pășească, cum trebuie să urce, unde trebuie să pună piciorul. Mersul pe care noi îl considerăm normal pentru Luca înseamnă muncă și dureri.

Carmen Trotea, mama lui Luca: E complicat să-i răspund unui copil de cinci ani de ce nu poți să mergi.

Dar Luca este un copil care chiar ar putea să meargă pentru că a fost acceptat de echipa doctorului TS Park la operațiile rizotomie dorsală selectivă și PERCS. Luca deja stă cu gângul acolo.

Luca: Operația o să fie bine, cred, dar nu știu chiar. Cred că o să fie bine după ce mă ridic din pat să văd dacă pot să fac un pas singur.

Părinții au obținut programarea și au paralizat când au aflat costurile.

Carmen Trotea, mama lui Luca: Transportul si cazarea si interventiile chirurgicale se ridica la suma de aproximativ 60 de mii de euro. În America avem posibilitatea să-l ajutăm pe Luca să aibă o viață mai bună mai târziu. Am ajuns să apelăm la dumneavoastră să ne sprijiniți, fără ajutor nu cred că ar fi posibilă această călătorie.

Medeea Luschi, sora lui Luca: E ambițios și curajos și prietenos, este un copil special și înțelegător. De-abia aștept să poată merge și să alergăm împreună.

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand doi euro prin SMS la numarul 8848, numar pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile si Vodafone pentru Campania "Vreau sa ajut". Din fondul de solidaritate al campaniei il putem ajuta pe Luca dar si pe alti copii. Puteti dona si nominal in conturile Fundatiei Mereu Aproape, deschise la BRD, in lei si in euro. Romanii din strainatate pot contribui online sau prin paypal mentionind numele Luca. Orice suma conteaza! 

Reporter: Îți dorești să faci operația?

Luca: Da!

Reporter: De ce îți dorești?

Luca: Sa merg!!

Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Telekom Romania Mobile si Orange, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.