Pentru o fetiţă din judeţul Argeş, munca a devenit a doua sa natură încă de la vârsta de un an. Atunci, Ana Maria a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică şi de mai bine de şase ani munceşte zilnic să poată merge.

Terapiile au dat ceva rezultate şi medicii i-au schimbat diagnosticul în dipareză spastică. Din păcate, Ana are acum nevoie de operaţie la coloană şi, foarte probabil, şi la picioare. Şi cum în iunie este ziua ei de naştere şi Ana vrea doar un cadou, să meargă singură, vă propunem să ne unim şi să-i oferim acest dar. Printr-o donaţie de 2 euro la numărul de sms 8848 puteţi să contribuiţi la fondul de solidaritate al campaniei "Vreau să Ajut" din care va fi sprijinită Ana Maria dar şi alţi copii.

Articolul continua dupa recomandari

Alina Micu, învăţătoare: Este foarte prietenoasă, își dorește foarte mult să facă și e ace fac ceilalți colegi, reușește în mare parte dar din cauza motricității încă are probleme. Cel mai mult își dorește să poată și ea să alerge în pauză cu copiii, să se joace cu ei.

Numai că Ana Maria s-a născut prematură, la 28 de saptamani, iar o hemoragie intracraniană de gradul doi i-a afectat partea motorie. La vârsta de un an a fost diagnosticată cu tetrapareză spastică. Fetița a început imediat terapiile și rezultate au apărut. Acum...

Cătălina Dumitraşcu: Diagnosticul ei este de dipareză spastică.

Tudor Dumitraşcu: Creierul dă comandă greșită piciorușelor, care-I provoacă durere, scurtarea tendoanelor, dureri musculare și deformarea oaselor.

Vestea că în America există un neurochirurg care schimbă radical destinele pacienților cu paralizii cerebrale a ajuns și la familia Dumitrașcu. Părinții Anei, Cătălina și Tudor, au discutat cu echipa doctorului Park, au trimis toate actele și radiografiile cerute de americani și fetița este acceptată la operație.

Cătălina Dumitraşcu: Operația constă pe coloană, pentru anularea spasticităii, ca să îi dea voie să poată să facă mai multe mișcări și, bineînțeles, să și meargă, urmată de a doua operație, ortopedică, numită PERSC, dacă va fi nevoie.

Decizia legată de operația ortopedică va fi luată definitiv de doctorul Park și echipa lui la consultația din Statele Unite.