Uneori, pentru un copil, întâlnirea cu sunetele poate fi o experienţă care are nevoie de explicaţii, de eforturi şi de foarte multă răbdare din partea adulţilor. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Patrick, un puşti de patru ani pe care îl ştiţi din Campania "Vreau să ajut", a Fundaţiei Mereu Aproape

Născut premarut, Patrick nu a auzit şi a avut nevoie de implanturi cohleare. La o luna de la operaţie, baieţelului i-au fost pornite aparatele şi i s-au facut primele teste de auz. De acum, şi cu ajutorul dumneavoastră, al celor care aţi donat pentru el doi euro la 8848, Patrick va auzi vocea mamei lui şi va învăţa să vorbească.

Articolul continua dupa recomandari

Patrick este unul din miile de copii romani cu grave probleme de auz. Si unul care a avut nevoie de ajutorul romanilor pentru a face rost de banii necesari implantului cohlear. L-au ajutat oamenii care au donat la numarul de SMS 8848 dar si Cohlear Romania. Lui Patrick I s-au facut implanturi bilaterale cu cel mai subtire aparat care exista in lume.

Medicii specialisti stiu ca cele mai bune rezultate de auz si vorbire le obtin copiii care primesc implanturile cohleare inainte de doi ani. Din pacate, in Romania, testarea audio la nou-născuţi nu este obligatorie şi, prin urmare, nici plătită de la buget. Unul din 300 copii prezintă hipoacuzie neurosenzorială congenitală uşoară, iar 1 din 1000 de copii va prezenta hipoacuzie neurosenzorială gravă înaintea vârstei adulte. Este important ca deficienţele de auz să fie depistate înainte ca micii pacienti să împlinească 6 luni.