Sunt oameni care împart speranţă, sunt oameni care schimbă în bine viaţa unor comunităţi. S-au dedicat idealului de a-şi ajuta semenii - copii abandonaţi de familii sărace, bătrâni neputincioşi, bolnavi fără sprijin, au acum, datorită lor, o şansă. Din 10 aprilie, îi veţi cunoaşte pe oamenii care reaprind lumina în suflete, la Observator, în campania Împarte Speranţa!

În Buzău, în comuna Berca, 19 copii din familii sărmane au acum o şansă la un viitor mai bun. Iar 100 de bătrâni uitaţi în singurătate au acum parte de alinare. Un singur om le-a adus speranţa. Cu credinţă şi cu o voinţă nestăvilită de a ajuta, preotul Daniel Necula a ales să fie alături de cei fără sprijin.

Articolul continua dupa recomandari

Zilnic, îşi dedică timpul Bisericii, centrului pentru copii şi casei pentru bătrâni. Cu eforturi şi dăruinţă, luptă ca să schimbe viitorul acestor oameni loviţi de soartă. Ca preot, Daniel Necula răspândeşte comunităţii cuvântul lui Dumnezeu. Pentru cei 19 copii, e părinte şi profesor, iar pentru vârstnici, e cel mai bun prieten.

În Prahova, 30 de copii ai unor familii sărace din Urlaţi păşesc în viaţă cu speranţă. Îl au alături pe preotul Manuel Radu, un om care a îmbrăţişat şi el idealul de a-şi ajuta semenii. De 15 ani, îngrijeşte copiii sărmani. Pentru ei, a ridicat un aşezământ, unde cei mici simt cum e să ai o copilărie normală. Preotul îşi spune "cerşetorul copiilor" - ca să-i ajute, bate pe la porţi "mai înalte" şi strânge donaţii.

Localitatea Valea Plopului a devenit valea cu minuni, datorită preotului Nicolae Tănase. Pentru 300 de copii săraci, e ca un tată. Ca el, alţi doi preoţi, fraţi, din Teleorman luptă să schimbe destine. Lângă biserici, au ridicat cantine, pentru 200 de suflete: copii şi bătrâni fără ajutor. Speranţa renaşte şi în Apuseni, în Dumbrava, pentru 300 de copii şi vârstnici, pentru care preotul Vasile Crişna e ca un înger păzitor.

Campania Împarte speranţa vă dezvăluie poveştile frumoase ale acestor oameni care au ales să-şi ajute semenii. Îi veţi cunoaşte din 10 aprilie, la Observator.