În căutarea legendei contelui Dracula, străinii care vin în România descoperă o ţară suprinzătoare şi total diferită de cum şi-o închipuiau. Se lovesc însă de probleme care pentru noi au devenit o obişnuinţă: drumuri impracticabile şi dezinteres din partea autorităţilor pentru turism. Campania Observator "Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea" opreşte astăzi în Viscri, satul făcut celebru de prinţul Charles în toată lumea. 

Atât localnicii cât şi turiştii care ajung la Viscri trebuie să circule pe un drum de coşmar. Vorbim de 10 kilometri de şosea care nu a mai fost reabilitată de zeci de ani. Sunt gropi în care, pur şi simplu, îţi rupi maşina dacă nu eşti atent să le eviţi.

Articolul continua dupa recomandari

Satul Viscri a ajuns în atenţia publicului odată cu vizitele aici făcute de Prinţul Charles. De 15 ani succesorul tronului Marii Britanii vine în fiecare început de vară aici, într-un loc unde autenticitatea s-a păstrat cu sfinţenie. Ce nu a reuşit niciodată statul român, şi anume să promoveze peste graniţe agro-turismul, a făcut-o Prinţul Charles doar prin simpla sa prezenţă aici. Doar că noi nu am ştiut să profităm de această publicitate şi, prin urmare, numărul turiştilor care vin aici este mic în comparaţie cu potenţialul zonei.

Vizităm împreună bisericile fortificate, stăm de vorbă cu străinii care au făcut cunoştinţă cu infrastructura autohtonă dar mergem şi în Bucovina, acolo unde aflăm povestea incredibilă a celei mai vechi biserici ctitorite de Ştefan Cel Marea, cea de la Pătrăuţi, ignorată totală de autorităţi.

Diseară, la Observatorul orei 19