Zeci de kilometri de autostradă vor fi deschişi traficului până la finalul anului. Este noua promisiune a ministrului demisionar de la Transporturi. Deşi are zilele de mandat - teoretic - numărate, Lucian Şova face vizite pe şantiere şi vorbeşte despre proiectele ambiţioase pe care el le va termina. Nu anul acesta. Ci în 2020.

Şova a dat asigurări că până la finalul anului vor fi daţi în folosinţă încă 20-30 de kilometri de şosea de mare viteză. Iar la începutul anului viitor va demara proiectul pentru Autostrada Unirii. Iar după ce a bifat capitolul autostrăzi, demnitarul s-a... aplecat şi asupra problemelor de la CFR. 

Articolul continua dupa recomandari

Este un proiect al meu si in cuvinte putine pot sa va spun ca voi baga trenul in aeroport. In 12 luni, trenul de la Gara de Nord sa intre in Aeroportul Otopeni. Acesta este un proiect inceput de mine si probabil ca il voi termina tot eu inainte de 2020, a declarat LUCIAN ŞOVA - ministrul demisionar al Transporturilor.

Doar că acum are demisia pe masa premierului. După zece luni de mandat, Lucian Şova reuşit să inaugureze doar 35 de kilometri de autostradă, deşi a promis că, în 2018, de Centenar, va construi o sută.

Desi am avut un tronson de 3,6 km, am avut pe ultimii 600 de metri helesteele de la Ierni, am primit doar anul trecut in noiembrie autorizatia de construire si putin fluxul tehnologic a fost dat peste cap, explică managerul de lucrări ŞTEFAN BÂRSAN.

De altfel, în ultimii zece ani, toţi cei care au condus ministerul Transporturilor au promis mii de kilometri de drumuri de mare viteză. Transportatorii din România îi cer acum şefului statului să accepte mai repede demisia lui Şova. 

Acest om nu a facut absolut nimic pentru noi, pentru transportatorii rutieri de persoane, afirmă VASILE ŞTEFĂNESCU, preşedintele COTAR. 

Aflat în Franţa, Klaus Iohannis a transmis, din nou, că nu va lua săptămâna aceasta o decizie privind propunerile PSD pentru schimbările de la Transporturi şi Dezvoltare.