Românii au bătut recordul în privinţa cumpărăturilor de autoturisme. 2018 a fost cel mai bun an pentru piaţa auto, din ultimul deceniu. Aproape două sute de mii de maşini noi au cumpărat românii.

În primul rând, este de remarcat că românii au cumpărat în 2018 cu 10 la sută mai puţine maşini la mâna a doua faţă de 2017, deci trendul este în creştere pentru autoturismele noi.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, pe primul loc în preferinţele românilor este Dacia cu aproape 52 de mii de modele vândute, urmează maşinile celor de la Volkswagen cu un număr de 15 mii, vândute în ţara noastră iar pe locul trei sunt maşinile celor de la Skoda cu 13 mii vândute.

Luna decembrie a anului trecut a fost de departe cea mai bună lună pentru piaţa auto cu aproape 16 mii de maşini livrate conaţionalilor. Specialiştii spun că este cel mai bun decembrie din ultimii 10 ani, la fel cat tot anul 2018 în care în total au fost vândute aproape două sute de mii de autoturisme.

Maşinile mici au fost cele mai cumpărate dar românii au mare aplecare şi către segmentul SUV care a mers destul de bine anul trecut. Şi producătorii de maşini care au fabrici în ţara noastră au dus-o bine în 2018. Unul dintre ei a reuşit să-şi tripleze numărul de autoturisme produse şi evident vândute către pieţele internaţionale.