Unul dintre cele mai frumoase drumuri din România şi chiar din lume, Transfăgărăşanul s-a redeschis pentru turişti, cu două zile mai devreme decât în mod obişnuit. Zăpada s-a topit, aşa că iubitorii de munte îl pot parcurge deja. Străbătut anual de aproape opt mii de maşini, Transfăgărăşanul concurează cu şosele din toată lumea, pe cât de spectaculoase, pe atât de periculoase.

Primii turişti au intrat pe Transfăgărăşan încă din prima zi a deschiderii oficiale. Timp de aproape opt luni, cât a fost închisă şoseaua de 150 de kilometri care străbate munţii Făgăraş, le-au lipsit peisajele şi adrenalina de la înălţime.

Articolul continua dupa recomandari

”Suntem aici a zecea oară în Făgăraş. Ne simţim foarte bine aici, de aia am preferat să mai facem drumul ăsta. Natura, vremea e grozavă acum”, spune un turist.

Şi turiştii străini au ajuns la poarta de acces către unele dintre cele mai spectaculoase privelişti de pe mapamond.

Şoferii sunt îndemnaţi de Compania Naţională de Drumuri să circule cu prudenţă pe traseul şerpuit care duce spre Bâlea, unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa.

”E un peisaj extraordinar care merită admirat, savurat”, spune un alt turist.

Plin de serpentine şi înconjurat de munţi semeţi, Transfăgărăşanul este deschis doar patru luni pe an: din iulie până în noiembrie. Pe timpul iernii este înzăpezit.

Şoseaua care leagă Ardealul de Transilvania oferă peisaje care taie răsuflarea şi dau impresia că poţi atinge norii. Nici bicicliştii nu o ocolesc.

”Am mai fost acum 14 ani, este de fiecare dată o încântare să fim aici. E o chestie unică. Transfăgăraşanul este o chestie unică. Noi am îmbătrânit, Transfăgărăşanul a rămas la fel”, exclamă un turist.

Captivant şi spectaculos, Transfăgărăşanul a intrat de curând într-un top CNN al celor mai frumoase şi mai palpitante şosele ale lumii. Jurnaliştii americani îl descriu drept o minune a ingineriei.