Începe cea mai grea perioadă pentru locuitorii dintr-o bună parte din București! Principala arteră de circulaţie din cartierul Drumul Taberei se suspendă până la întâi septembrie, pentru construcţia pasajului Ciurel şi pentru reconstrucţia podului Grant! Fără tramvaiul 41, oamenii se tem că vor petrece chiar şi de două ori mai mult timp în trafic.

A fost surpriza neplăcută care i-a întâmpinat pe călători în staţiile tramvaiului 41: mulţi au aflat abia de dimineaţă că linia a fost închisă temporar.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru că nu au observat afişele lipite-n staţii, câţiva chiar au aşteptat minute-n şir pe bănci până să-şi dea seama de schimbare.

La fel cred toţi cei care folosesc aşa-numitul metrou de suprafaţă. Vestit pentru viteza cu care circulă şi pentru independenţa din trafic dată de gardurile separatoare, e greu de înlocuit cu autobuzele care trebuie să se aventureze pe şoselele arhipline din zonă.

Cei de la Societatea de Transport Bucureşti au anunţat că în locul vestitului tramvai vor introduce 50 de autobuze noi care vor circula pe liniile de navetă 641 şi 642. 30 de autobuze au fost repartizate pentru linia 641

Aceasta va funcţiona pe întreg traseul tramvaiului suspendat, adică din Ghencea până pe Bulevardul Expoziţiei. Cealaltă linie, 642, va urma doar tronsonul cel mai solicitat, între Drumul Taberei şi Podul Grant, acolo unde vor circula 20 de autobuze. Călătorii s-au înghesuit încă din prima zi.

Circulaţia pe linia lui 41 a fost întreruptă tocmai pentru că Primăria Capitalei vrea să fluidizeze traficul din zonă. Din acest motiv se construieşte pasajul Ciurel şi se reabilitează podul Grant. Tramvaiul va reintra pe traseu abia pe 1 septembrie.