Starea drumulurilor din ţară poate fi verificată în timp real. Compania Naţională de Drumuri a lansat două hărţi. Una le arată şoferilor unde sunt eventuale blocaje şi unde se circulă cu dificultate din cauza vremii, a unui accident sau unde sunt lucrări. A doua hartă arată riscul de înzăpezire de pe şosele.

Şeful Companiei de Drumuri le promite şoferilor că pot afla, cu un singur click, ce probleme pot apărea în calea lor. O harta interactivă le va arăta drumurile cu circulaţia restricţionată sau îngreunată din cauza vremii. Pot vedea, de aseamea dacă pe traseu sunt lucrări sau accidente.

Articolul continua dupa recomandari

SORIN SCARLAT, director general CNAIR: Noi avem contract cu ANM-ul şi primim frecvent informari cu privire la starea vremii. Vom sti care drumuri sunt supuse sau sunt sub avertizarea de cod si atunci vom introduce in aceasta harta acele drumuri care vor avea risc de cod galben, portocaliu.

Pe harta apar şi podurile degradate, zidurile de sprijin prăbuşite sau denivelările aparute pe şosea. Totul, actualizat în timp real.

SORIN SCARLAT, director general CNAIR: Exista dispeceratul central de iarna care este cu activitate permanenta 24 din 24. O să vedeţi toate elementele care delimiteaza zona cu restricţii sau cu probleme şi intervalul în care acest drum este închis.

Tot pe site-ul CNAIR a apărut harta fixă unde sunt evidenţiate drumurile cu risc de înzăpezire. A fost realizată pe baza unor date statistice din ultimii ani.

Hărţile CNAIR au fost create de angajaţii instituţiei. Deocamdată, sunt disponibile doar în limba română.