Acţiunea "Atenţie la Tren" a avut loc la trecerile la nivel cu calea ferată din toată ţara, unde poliţiştii au vrut să vadă dacă şoferii respectă regulile de circulaţie. Cei care au fost prinşi pe picior greşit, nu au fost iertaţi de oamenii legii.

În Capitală, mai mulţi şoferi grăbiţi să ajungă la serviciu au primit amenzi sau, mai grav, au rămas fără permis de conducere.

Articolul continua dupa recomandari

Timp de şase ore, peste 1.500 de poliţişti de la transporturi, rutieră şi ordine publică au dat amenzi şi au reţinut permisele şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie la nivel cu calea ferată.

Bogdan Ghebaur, inspector principal, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: Tinem să menţionăm că accidentele rutiere înregistrate la trecere la nivel cu cale ferată au consecinţe deosebit de grave, respectiv decesul sau rănirea gravă a participanţilor, de aceea Poliţia Română organizează periodic astfel de acţiuni.

Şi în Bistriţa-Năsăud, aproape 40 de poliţişti au monitorizat traficul de la trecerile la nivel cu cale ferată.

Subinspector Crina Sarba, purtator de cuvant IPJ BN: In primele nouă luni în judeţul Bistriţa Năsăud au fost înregistrate 7 accidente care au avut loc la treceri la nivel cu calea ferata, dintre care doua au fost soldate cu victime omenesti.

Şoferii spun că ar trebui montate bariere la trecerile de nivel importante, inclusiv pe DN 17, care este şi drum european.

În România, sunt aproape 3.500 de astfel de capcane ale morţii. 70% dintre trecerile la nivel cu calea ferată sunt semnalizate doar cu crucea Sfântului Andrei.