Şoferi drogaţi la volan şi oameni puşi în pericol. Într-o singură noapte, poliţişti din toată ţara au amendat mai mulţi tineri care conduceau sub influenţa substanţelor interzise. I-au depistat cu ajutorul noilor teste pentru droguri. Raziile continuă pe drumul spre mare, tranzitat de mii de maşini zilele acestea.

Odată ajuns la maşina de poliţie, zece minute îl despart pe un şofer de un dosar penal. Atât durează până când testul antidrog depistează în saliva lui urme de canabis.

Articolul continua dupa recomandari

Dacă rezultatul va fi confirmat şi după recoltarea probelor biologice, la institutul naţional de medicină legală, şoferul riscă să fie condamnat la închisoare, până la 5 ani. La fel şi alt tânăr, prins în Captală.

La Brăila, poliţiştii au folosit aparatul antidrog în premieră. Iar primul şofer testat a fost şi primul care a picat testul. Şoferul nu îşi explică rezultatele.

”Eu iau niște proteine pentru sală”, spune șoferul.

Video:

Raziile continuă tot weekendul, mai ales pe drumul spre mare, tranzitat de zeci de mii de maşini.

Mai multe echipaje de politie sunt astazi pe autostrada soarelui la km 144. chiar in aceste momente unul dintre agenti l-a tras pe dreapta pe un sofer care a depasit limita legala de viteza.

”Da, sunt foarte supărat. Am planificată o călătorie prin Europa şi nu ştiu cum o să călătoresc”, spune tânărul.

Unii şoferi au reuşit chiar performanţa de a lua două amenzi consecutive.

”Mi-o asum si pe a doua. Stau mai putin la mare. Din doua zile s-a redus la una”, exclamă șoferul.

Printre vitezomani s-a numărat şi o fostă sportivă.

”185 de kilometri ati avut la kilometrul 136”, i-a explicat polițistul.

În România, ţara cu cele mai multe victime pe şosele din Europa, 20% din accidentele grave sunt provocate de viteza excesivă.