Zeci de mii de turişti şi-au petrecut joi vacanţa pe şosea! Blocaţi în ambuteiaje uriaşe, pe drumurile spre staţiunile montane. Au vrut să profite de ultimele zile libere, dar s-au trezit captivi în coloane kilometrice. În lipsa unei autostrăzi care să lege Muntenia de Transilvania, Valea Prahovei s-a transformat în Valea Nervilor. Testul răbdării s-a dat şi pe Transalpina, şoseaua aflată la cea mai mare altitudine.

Exodul spre distracţie a transformat şoselele din toată ţara. în parcări. Încolonaţi pe kilometri întregi, şoferii mai mult au stat, decât au înaintat. Şi orice staţiune de la munte a devenit prea mică pentru valul uriaş de oameni.

Articolul continua dupa recomandari

Turistii care s-au încolonat spre munte s-au lovit de ambuteiaje şi în staţiunea Rânca. Chiar la intrare în staţiune este coadă de aproximativ doi kilometri şi se circulă, cel mult, cu 10 kilometri pe ora.

Un coşmar pe care l-au trăit numai aici mii de turişti. Ajunşi în culmea disperării, mulţi au făcut cale întoarsă.

”Foarte aglomerat şi chiar nu are sens să mergem”, spune un șofer.

”Vai de capul meu! Dacă ştiam, nu veneam! Ce se întâmplă aici!”, exclamă alt șofer.

În timp ce unii au picat testul răbdării, alţii au făcut haz de necaz.

”Eu stau pe banca din spate şi am o sticlă de vodcă”, declară un turist.

Traficul a fost îngreunat și de mașinile parcate pe marginea drumului național care traversează stațiunea.

”Şi nici nu-şi dau interesul autorităţile să facă locuri de parcare, că spaţiu este destul”, reacționează un șofer.

Ambuteiajul de pe Transalpina n-a fost doar o excepţie. Blocaţi pe Valea Prahovei, unde s-a circulat bară la bară, unii au ales să abandoneze maşinile şi să-şi continue pe jos drumul până în staţiuni.

Când credeau că au ajuns la destinaţie, pentru turişti a început un nou coşmar. Şi prin mijlocul staţiunii, s-a mers mai repede pe jos, decât cu autoturismul.

Sufocat de maşini a fost şi drumul până la Stâna de Vale, din Bihor. Iar turiştii care visau să se bucure o zi întreagă de peisajele din Semenic, şi-au petrecut de fapt ore întregi în trafic.