Un şofer a primit o amendă de 80 de euro, după ce a fost prins de un echipaj de Poliţie în timp ce mânca o banană şi conducea.

Totul s-a întâmplat pe 21 februarie, în zona oraşului Teruel din nordul Spaniei.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul circula pe autostrada A23 când a fost observat de echipajul de Poliţie, în timp ce mânca o banană la volan.

Poliţiştii l-au tras pe dreapta pe şofer şi l-au anunţat că a primit o amendă în valoare de 80 de euro, pe care o poate plăti la jumătate, până pe 13 martie, pentru că nu a fost atent la drum.

Drept urmare, poliţiştii din Spania consideră că orice activitate la volan, inclusiv mâncatul sau fumatul, îi împiedică pe şoferi să fie atenţi şi poate conduce la un accident.

Amendă de 80 de euro pentru un şofer prins în timp ce mânca o banană la volanVezi 2 imagini în Galerie

Amendă de 80 de euro pentru o banană

Potrivit procesului-verbal de constatare a contravenţiei, întocmit de poliţişti, agenţii au stabilit că şoferul prins în flagrant în timp ce mânca banana nu era atent la drum.

'Conducerea unui autovehicul fără păstrarea atenţiei permanente la condus. Şoferul mânca o banană cu mâna dreaptă în timp ce conducea', se arată în procesul-verbal al amenzii de 80 de euro.

Potrivit şoferilor români, poliţiştii spanioli sunt unii dintre cei mai stricţi din toată Europa. Totodată, datorită acestui lucru, numărul accidentelor grave pe şoselele din Spania sunt într-o continuă scădere.