Un tânăr de 28 de ani a murit pe loc după ce maşina pe care o conducea s-a ciocnit violent cu un microbuz. 7 dintre cei 9 pasageri au ajuns la spital cu răni multiple. A fost nevoie şi de intervenţia unui elicopter SMURD. Şoferul autoturismului ar fi scăpat maşina de sub control, într-o curbă.

Cioburi de sticlă şi bucăţi din autoturismul distrus erau împrăştiate pe şosea, după impactul violent produs la ieşire din comuna Variaş. 

Articolul continua dupa recomandari

Un autoturism a izbit frontal un microbuz plin cu muncitori. Şoferul acestuia spune că nu a avut timp să evite maşina condusă de tânărul de 28 de ani.

"Pe oameni îi duceam acasă. Aici, în ultima curbă, am luat curba, am mers în linie dreapta, 70-80 km/h am avut şi, deodată, el mergea, venea drept. Deci, în cinci metri a intrat în mine. Am văzut când a tras de volan în stânga, deci spre mine, şi m-a răsturnat în şanţ", spune şoferul microbuzului.

Medici, dar şi pompierii de la descarcerare au ajuns de urgenţă la locul accidentului. Şoferul de 28 de ani a murit pe loc, prins între fiarele maşinii distruse în impact. În microbuz erau 9 oameni. Doar un bărbat şi o femeie însărcinată au reuşit să scape teferi. Ceilalţi pasageri au fost preluaţi de medici şi duşi la spital, în Timişoara.

"În urma accidentului a rezultat decesul şoferului autoturismului. Cercetarea la faţa locului a relevat faptul că autoturismul a pătruns pe sensul opus de mers", explică Petru Rumega, de la IPJ Timiş.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare din culpă. Din cauza accidentului, traficul pe ambele sensuri a fost blocat zeci de minute în zonă.