Are 24 de ani şi este cel mai tânăr campion naţional de raliu din istoria României. Este şi singurul nostru pilot care deţine un titlu de campion mondial. Simone Tempestini s-a născut în Italia, dar a ales să fie român şi să poarte, la fiecare competiţie, drapelul nostru. La unul dintre antrenamentele lui, a invitat-o pe colega noastră Sonia Simionov să-i fie copilot.

Viteză. Adrenalină. Concentrare. Precizie milimetrică. Viraje la limită. Şi control total. La volan este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de raliu. Sub capotă sunt 310 cai putere.

Articolul continua dupa recomandari

Simone Tempestini are 24 de ani şi este singurul pilot român de raliu care deţine un titlu de Campion Mondial.

SIMONE TEMPESTINI: România, pentru că aici am început să concurez, aici am dezvoltat pasiunea mea pentru curse. Am avut noroc că tatăl meu a fost pilot.

S-a născut în Treviso, dar a ales Clujul. De patru ani e cetăţean român cu acte şi cel mai tânăr Campion Naţional de raliu pe care l-am avut vreodată. Dacă la curse îşi duce maşina la un pas de limită, pe stradă cuvântul de bază este: responsabilitatea.

SIMONE TEMPESTINI: Avem şi un interes deosebit să desfăşurăm şi activităţi de conducere preventivă. E important să ştim asta cu toţi, să fim concentraţi şi să nu conducem ca la curse pe stradă.

Dar, cum aici nu suntem pe şosea, am decis să testăm maşina pe circuitul pe care tocmai a plouat. Cu centurile puse şi căştile de protecţie pe cap, pornim!

Senzaţiile sunt greu de descris în cuvinte. Mai ales când afli şi preţul maşinii.

SIMONE TEMPESTINI: Maşina asta are o valoare, undeva la 250 de mii de Euro.

Pentru Simone, urmează raliul de la Arad şi etapa de campionat mondial din Portugalia. Iar el vrea, din nou, locul cel mai înalt de pe podium.