În judeţul Cluj, coşurile de gunoi lipsesc în majoritatea dintre ele, iar acolo unde există fie n-au mai fost golite de săptămâni întregi, fie sunt distruse. Locurile de luat masa în aceste zone de popas sunt şi ele prea puţine şi degradate de timp. Asta dacă cineva ar putea mânca la doi paşi de gunoaie.

Prima oprire, la limita dintre judeţele Cluj şi Sălaj. Acolo, şi dacă ai vrea să arunci ceva, ajunge tot pe jos. La câţiva kilometri distanţă, acelaşi drum, o altă parcare, aceleaşi condiţii. 

Articolul continua dupa recomandari

Unor localnici le este mai la îndemână însă să scape de lucrurile nedorite pe marginea drumului. Cum ar fi bancheta din spate a maşinii, parbrizul sau mai multe pături. Într-un alt colţ al judeţului, dar înspre Baia Mare, parcarea pare a fi una abandonată.

Problema a fost semnalată de însuşi directorul Companiei naţionale de drumuri, cea responsabilă de felul în care arată aceste spaţii. Condiţiile oferite şoferilor care folosesc parcările au rămas însă aceleaşi.

"Toate drumurile naţionale, parcările s-au transformat în ghene de gunoi. Credeţi că e vina companiei că este o ghenă de gunoi? Credeţi că angajaţii companiei aruncă gunoile?" a declarat Narcis Neaga, şeful CNAIR.

Cu toate că şoferii sunt avertizaţi prin indicatoare că pot fi sancţionaţi pentru gunoaiele aruncate pe jos, până acum nimeni nu a fost amendat.