România este sufocată de autovehicule din ce în ce mai vechi! Comparativ cu anul trecut, numărul înmatriculărilor a crescut cu peste 600 de mii. Problema este că aproape jumătate dintre mașini sunt mai vechi de 10 ani. Şi ştim ce înseamnă acest lucru: din ce în ce mai multă poluare şi mai mult zgomot. 

Zgomot, claxoane, nervi şi zeci de minute pierdute. Asta presupune traficul din oraşele mari din ţară. Atât pietonii, cât şi şoferii au răbdarea pusă la încercare în fiecare zi. În primele şase luni, în România, s-au înmatriculat 280 de mii de maşini second-hand, iar 195 de mii mai vechi de 10 ani.

Articolul continua dupa recomandari

În primul semestru al acestui an, au trecut pe la Registul Auto Român peste 106 mii de autovehicule Euro 4 şi 50 de mii Euro 3. Bucureştiul apare în fruntea oraşelor europene poluate cu particule fine, iar asta îi costă ani de viaţă pe locuitorii Capitalei.

Un studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că un bucureştean ar trăi cu aproape doi ani în plus, dacă ar respira aerul din Stockholm.

În Capitală, statisticile arată în curând vom avea mai multe autoturisme decât locuitori. Sunt peste 1,3 milioane de maşini, iar populaţia oficială este de mai puţin de două milioane.