Peste 5.000 de români nu şi-au putut înmatricula maşinile second-hand timp de două zile din cauza unei probleme la conexiunea dintre sistemele informatice al Poliţiei Române şi Interpol.

Timp de două zile, respectiv pe 17 şi 18 iulie, românii care au încercat să înmatriculeze maşini second-hand au fost anunţaţi de inspectorii RAR că verificarea maşinilor nu se poate efectua.

Articolul continua dupa recomandari

Concret, inspectorii RAR nu au avut acces la baza de date a Interpol pentru a verifica dacă o maşină second-hand a fost furată şi deşi pare banală, fără această verificare, proprietarii maşinilor nu au putut continua procesul de înmatriculare.

Astfel, peste 5.000 de români nu s-a putut prezenta la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) şi şi-au pierdut programările.

În unele cazuri, pierderea programării înseamnă o aşteptare de aproximativ 30 de zile.

Totuşi, în această dimineaţă, problema conexiunii dintre serverele IGPR şi Interpol a fost rezolvată, iar inspectorii RAR au reluat verificările.

Conducerea RAR a decis, astfel, prelungirea programului de activitate până la ora 00.00, zilnic, până la revenirea la fluxul normal de lucru.