Femeile prind viteză pe motociclete, într-o aşa-zisă lume a bărbaţilor. Le întâlnim din ce în ce mai des în trafic, unde se strecoară uşor printre maşini şi stăpânesc motoarele puternice, spre admiraţia şoferilor. O fac din pasiune, necesitate şi. senzaţia de libertate. Aşa descriu fetele viaţa pe două roţi. 

Ana Maria este şofer şi motocliclist. Motorul pe care îl conduce poate merge pe orice tip de traseu. Şi este de patru ori mai greu decât ea. Dar îl stăpâneşte fără probleme.

Articolul continua dupa recomandari

ANA MARIA CIOCAN: O să descoperi o senzaţie de libertate, nu ştiu dacă pot compara cu ceva. În oraş te ajută enorm, nu te chinuieşti să cauţi locuri de parcare, ajungi foarte repede oriunde îţi doreşti.

În trafic, fetele sunt văzute altfel de ceilalţi participanţi la trafic. Şoferii se dau mai repede din calea lor şi mulţi dintre ei le salută sau le încurajează.

IULIA IRIMIA: Pot doar să-ţi spun că primesc foarte des gestul ăsta "OK". În special de la bărbaţi.

Iulia a ales motocicleta în urmă cu un an. De atunci, nu se mai dezlipeşte de ea. Sub şa are 90 de cai putere. Se strecoară foarte uşor printre maşini chiar şi în cele mai aglomerate zile.

IULIA IRIMIA: Evident că mai ai mici şicanări în trafic, sau mici fluierături, se întâmplă. Cred că totul se rezumă la respect în trafic.

ANA IVAN: Depinde cum te comporţi şi tu aici, dacă oferi respect, cu siguranţă ţi se va da respect. Eu încerc să nu mă bag agresiv, să nu turez motorul, şi oamenii se dau la o parte.

Pentru Ana, motocicleta a fost visul copilăriei. De când avea nouă ani i-a spus tatălui ei că va conduce pe două roţi. Siguranţa - pe primul loc. Chiar dacă e greu sau e cald, echipamentul de protecţie este obligatoriu.

ANA IVAN: Indiferent cât de grele sunt contează mai mult să fii tu întreg. Orice bucată de piele expusă dacă ai căzut rişti să rămâi fără ea.

Ana, Iulia şi Ana Maria conduc sub deviza "Free Riders". O comunitate moto foarte cunoscută din care fac parte şi femei şi bărbaţi. Scopul lor este să promoveze motociclismul într-un mod educat şi atent.