În traficul sufocant din România, fiecare centimetru de spaţiu liber pe străzi contează. Aşa se face că autorităţile încep să ia măsuri tot mai drastice pentru a scăpa de maşinile care încurcă traficul. De luni, în Bucureşti, primăria va reînceapă să ridice autoturismele parcate ilegal. În ţară, sute de proprietari au fost somaţi să îşi caseze ori să îşi repare maşinile care zac acum abandonate în parcări. Avocatul Poporului s-a autosesizat şi a cerut Prefectului din Bucureşti să conteste decizia Primăriei, care dă undă verde poliţistului local să constate când o maşiună este parcată neregulamentar.

Bucureşti, duminică dimineaţa. Nu este oră de vârf şi totuşi bulevardele sunt pline de maşini parcate. Şoferii îşi lasă autoturismele direct pe mijlocul şoselei.

Articolul continua dupa recomandari

”Ne-aţi oferit locuri de parcare şi nu am parcat unde trebuie? Apoi vedem cum le ridicam şi in ce conditii”, spune un cuplu.

Câteva minute mai târziu, la nici zece metri distanţă, un alt şofer se opreşte pe mijlocul drumului. Profită de faptul că linia de tramvai pe care parchează este în reabilitare.

”Avand in vede ca nu este folosita, din punctul meu de vedere putem sa parcam”, spune șoferul.

De luni, legea va fi strictă, spun cei din Primăria Capitalei. Toate autoturismele parcate ilegal pe bulevardele şi străzile principale vor fi ridicate.

Bucurestiul este sufocat de peste 1,3 milioane de autoturisme inmatriculate aici. In realitate circula mult mai multe. Astfel de semne, de interzis, gasim pe mai toate bulvardele, iar masini parcate ilegal cat vezi cu ochii.

Şase platforme cumpărate de primărie vor transporta autoturismele în două zone special amenajate. Pe bulevardul Metalurgiei şi bulevardul Timişoara. Maşinile vor fi ridicate la indicaţiile poliţiştilor locali şi ale agenţilor poliţiei rutiere.

Deloc de neglijat sunt si sumele pe care trebuie sa le scoateti din buzunar in momentul in care autoturismul va este ridicat: 200 de lei va costa doar transportul, iar depozitarea masinii pentru o singura zi va costa alti 150 de lei.

Dacă în Bucureşti războiul va fi dus pentru început cu şoferii care parchează neregulamentar, în restul ţării poliţiştii înceacră să scape de maşinile abandonate pe străzi şi trotuare. În ultimele zile, în Piteşti, sute de şoferi au fost somaţi să îşi mute autoturismele de pe spaţiul public.

Şi în Sibiu, peste 380 de maşini sunt abandonate pe străzi. Amenzile pentru cei care îşi abandonează autoturismele pot ajunge şi la două mii de lei.