Noua lege care reglementează transportul în regim ride-sharing a intrat în vigoare de ieri, iar primele controale nu au întârziat. Poliţia Rutieră din Bucureşti a ieşit noaptea trecută pe străzi să-i controleze pe şoferii care folosesc astfel de aplicaţii. Pentru unii, o seară de sâmbătă la lucru a costat până la 1000 de lei, sub formă de amenzi.

Acest şofer a aflat pe pielea lui că noile reglementări aduc cu ele şi amenzi serioase pentru cei care nu le respectă. Şi nu a fost singurul. Acţiunile de control s-au ţinut lanţ după intrarea în vigoare a legii pentru transportul de tip ride-sharing.

Articolul continua dupa recomandari

Claudiu Costea, inspector Brigada Rutieră - Sancțiunile care se aplică în cazul în care, spre exemplu, cele mai multe situații, nu au deținut atestatul profesional, nu au avut ITP, o dată la 6 luni, pentru că este obligatoriu, conform legii, nu au avut afișate ecusoanele la vedere, în față, respectiv în spate, sunt cuprinse între 1000 și 5000 lei, cu posibilitatea achitării a 500 lei, în 15 zile lucrătoare

=Printre noile reguli ale transportului alternativ, şoferii trebuie să deţină un atestat profesional pentru transportul de persoane eliberat de Autoritatea Rutieră Română, nu trebuie să aibă cazier, trebuie să aibă cel puţin 21 de ani şi să deţină un permis de condecere de cel puţin 2 ani.