Poliţia Rutieră stă cu ochii pe şoferii care se urcă băuţi sau sub influenţa substanţelor interzise la volan. Au fost razii de amploare în Bucureşti, dar şi în mai multe zone din ţară.

Zeci de şoferi au fost traşi pe dreapta pe artele principale din Bucureşti. Ţinta agenţilor: cei care au consumat alcool sau droguri. Aparatul Drug Test recent intrat în dotarea Poliţiei Române a dat rezultate rapid.

Articolul continua dupa recomandari

Testarea nu le-a picat bine tuturor şoferilor.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră Bucureşti: Pana in acest moment, au fost depistati doi soferi, care se deplasu pe bulevardul Basarabia. In urma testarii cu aparatul Drug Test, rezultatul a fost pozitiv pentru o substanta.

Razia din Capitală s-a lăsat cu 162 de amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei. 27 de şoferi au rămas fără permis, iar 10 s-au ales cu dosare penale.

În cazul şoferilor depistaţi pozitiv maşinile au fost percheziţionate. Potrivit legii, conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.