Podul Grant a intrat în reparaţii capitale. Şi asta vine la pachet cu restricţii în trafic. Vorbim de una dintre cele mai circulate artere din nordul Bucureştiului, care a ajuns într-o stare avansată de degradare. Structura inaugurată în 1910 nu a mai trecut printr-o reabilitare masivă de 12 ani. Acum autorităţile promit o nouă faţă pentru pod. Însă până atunci trebuie nervi de oţel. Lucrările vor dura aproximativ doi ani şi vor costa peste 52 de milioane de lei.

După mai bine de 12 ani în care nu s-au făcut decât lucrări provizorii de întreţinere, Podul Grant a intrat în reparații capitale. Pasajul care trece peste magistralele de cale feratăce pleacă din Gara de Nord și leagă bulevardul Ion Mihalache de cartierele Giuleşti şi Crângaşi este una dintre cele mai tranzitate rute din Capitală. Artera conectează practic cartierele din nordul Capitalei de zone ca Militari şi Drumul Taberei.

Articolul continua dupa recomandari

În prezent, podul se află într-o stare avansată de degradare. Iar la ultima expertiză, cea din 2016, starea structurii a fost clasificată drept "nesatisfăcătoare".

Alex Vîlvoi, Asociatia Romania Fara Gropi: Este un pericol. Bucăþi au căzut din el, nu mai vorbim de rosturile de dilataţie care provoacă nişte probleme şi pagube în acelaşi timp autoturismelor. Autorităţile ar trebui, totuşi să fie ceva mai precaute şi să ia aceste decizii mult mai repede.

Odată cu lucrările au apărut şi restricţiile în trafic. Astfel, pentru început, breteaua de acces care urcă dinspre Calea Griviţei pe Podul Grant, către Crângaşi, este închisă pe ambele sensuri.

Totodată, circulația liniei de tramvai 41 va fi suspendată, în perioada iulie - august, între Podul Grant și terminalul Ghencea, tocmai pentru finalizarea lucrărilor la Pasaj, dar şi a celor de la Podul hobanat peste Șoseaua Virtuții și la stația de metrou „Parc Drumul Taberei".

Lucrările vor fi realizate de Administraţia Străzilor şi sunt estimate să dureze doi ani. Costul proiectului se ridică la peste 52 de milioane de lei.