În România, multe din proiectele în infrastructură se transformă în lucrări fără sfârşit. Podul Ciurel, început acum mai bine de zece ani, nu e treminat nici în ziua de astăzi. În plus, după atâta timp, şi planurile iniţiale au suferit modificări. Nu mai e un drum expres care să facă legătura cu autostrada București - Pitești. Se termină într-un teren viran, plin de buruieni.

Podul Ciurel este un proiect parcă fără sfârșit. De 10 ani, se tot construiește la el, şi nu este terminat în proporție de sută la sută. Încă se lucrează la finalizarea Nodului Rutier Virtuții. Drum.. care oricum se va termina într-un teren viran plin de buruieni. Inițial, proiectul a fost gândit altfel. 

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit planului, podul Ciurel trebuia legat de autostrada Bucuresti-Pitesti printr-o strada larga, dar pentru ca licitatiile au fost amanate si intarziate, pe traseul acesteia s-au construit mai multe imobile pe care acum Primaria trebuie sa le demoleze, iar asta va mai dura.

CORINA CHIOTAN, specialist poduri: Exista probleme cu retelele de utilitati in zona aceea sunt retele de utilitati majore si care nu pot fi intrerupte oricand. Betonul, pana la urma, ca sa poate fi precomprimat trebuie sa astepte 28 de zile. 

Specialiștii explică insă că nodul Virtuții va fi aprope inutil fără conexiunea cu vestul orașului. 

Podul ar fi trebuit să fie gata încă din 2016. Iar costurile totale se ridică la 128 milioane de euro, fără alte aproape 4 milioane de lei care vor fi alocate de acum înainte, așa cum s-a stabilit, ieri, în ședința de consiliu de la primăria Capitalei. Și tot ieri s-a luat decizia alocării de fonduri pentru a intra în reparație și podurile Eroilor, Opera și Timpuri Noi, din București.