Un pod din Neamţ s-ar putea prăbuşi în orice moment. De zeci de ani, nu s-au mai făcut reparaţii, iar structura de rezistenţă este vizibil slăbită. Şoferii şi pietonii care trec prin Girov îşi riscă zilnic viaţa. Compania de Drumuri promite că anul acesta va începe lucrările de consolidare.

O mână de pietriş aruncat pe şosea, asta numesc muncitorii de la drumuri naţionale o reparaţie. Fie ea şi provizorie, lucrarea nu consolidează podul vechi de 50 de ani. Una dintre gropi are are chiar un metru lungime.

Articolul continua dupa recomandari

Bucăţi de beton din stâlpii de susţinere se dezintegrează la o simplă atingere. Iar armătura din oţel este măcinată de rugină. Balustradele şi-au pierdut şi ele demult funcţia de protecţie.

Autorităţile din Neamţ spun că cer anual ajutor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. De fiecare dată, răspunsul este acelaşi.

Mormoe Radu, purtator de cuvant primaria Girov: Si anume ca anul asta cand vremea va permite se vor fc lucrari de reparatie si intretinere. Problemele de la pod nu sunt de actualitate. Noi, ca si unitate administrativ teritoriala, nu putem sa intervenim peste drumurile nationale.

România are cel puţin 34 de poduri - cele mai multe în judeţele TIMIŞ, Contanţa Prahova şi Bacău - pe care un cutremur mare le-ar face una cu pământul. 

Jumătate dintre cele 4.500 de poduri aflate în administrarea statului au nevoie urgentă de reparații. Costul ar fi uriaş, 15 miliarde de euro.