Vânată până de curând de bogaţii Capitalei, zona Pipera s-a transformat în coşmarul tuturor şoferilor. La orele de vârf, când oamenii vin sau pleacă de la serviciu, traficul este paralizat. Şi metroul abia dacă mai face faţă. Pe nervii românilor, autorităţile caută de ani buni soluţii. Construirea unor străzi noi, a unor pasarele sau pasaje. Până atunci, cartierul marilor afaceri rămâne într-un blocaj infernal.

Este ora 18:00, iar în nordul Capitalei, în zona Pipera, traficul este paralizat. Şoferii care şi-au pierdut răbdarea circulă pe liniile de tramvai. Ceilalţi îşi testează limitele.

Articolul continua dupa recomandari

Aglomerat este şi la metrou, mai ales atunci când oamenii ies de la serviciu şi părăsesc clădirile construite în zonă.

Autorităţile nu au soluţii imediate pentru relaxarea traficului. În schimb, au planuri pe hârtie. 20 de străzi noi ar urma să fie construite în zonă. Acestea ar trebui să lege trei mai bulevarde: Fabrica de Glucoză, Dimitrie Pompeiu şi Şoseaua Pipera.

Planul presupune si construirea unei pasarele pietonale, în fata statiei de metrou Pipera. Astfel spera autoritatile sa decongestioneze traficul rutier de pe strada Dimitrie Pompeiu. Problemele cele mai mari sunt la orele de varf.

Până atunci, şoferii rămân cu promisiunea că lucrările vor începe anul viitor - dacă totul decurge conform planului.